ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Verzamel alle informatie

Aanbod genoeg

Hoe vindt u uw ideale huis in La Manche. Dat kan op veel manieren. Via internet. Locale kranten en talloze Immo-magazines. Een andere manier is via onze site. Ons aanbod is goed, gevarieerd en we zijn betrouwbaar. We zijn bekend in de streek en kunnen u wat dat betreft goed adviseren.

DE aankoopmakelaar in Nederland bestaat niet zeggen wij. Immers, als u in Nederland een huis koopt, kun je soms prijzen vergelijken met woningen in dezelfde straat. Je ziet dan ook veelal een zelfde soort huizen.
Toch is het verschil in huizenprijzen ondanks dat vaak al niet vergelijkbaar. Groningen is duurder dan Drenthe, maar weer veel goedkoper dan Amsterdam.
 

Uw droom, dat heerlijke rustige straatje
Frankrijk is tientallen malen groter dan Nederland. Daarbij komt ook nog dat z.g. rijtjeshuizen daar nauwelijks voorkomen. Ieder huis is anders gebouwd en stamt uit een andere tijd. Elke vorm van vergelijking loopt dus spaak.
Hoe kan een Nederlandse aankoopmakelaar dan ooit beweren dat hij u correct kan begeleiden bij de aankoop van uw huis. Kent hij de markt in Parijs, maar ook in Nice, Marseille en Grenoble? Zo ja, dan petje af.

Wij beweren niet aankoopmakelaar te zijn. Wel kunnen en willen wij u op een degelijke en betrouwbare manier begeleiden.
We hebben onze eigen specialisten in La Manche die, in geval van belangstelling, contact opnemen met de verkoopmakelaar en ter plekke de woning gaan schouwen. De schouwer gaat rond in de omgeving en praat met de lokale caféhouder en de buren. Ze stellen een gedegen rapportage samen die aan u wordt overhandigd. Er worden ter plekke foto’s gemaakt en u toegezonden. Veel verassingen zullen er achteraf niet komen.
Bewapend met deze bagage kunt u al dan niet besluiten uw trip naar La Manche te maken om indrukken op te doen, nog meer info te verzamelen en uiteindelijk uw potentiële nieuwe aanwinst te gaan bezichtigen.
 
Tenslotte is het meer dan verstandig u te realiseren dat aangeboden informatie verouderd kan zijn.  Wetten zijn in Nederland anders dan in Frankrijk. En ook daar, wetgeving is steeds aan verandering onderhevig. Het is daarom belangrijk om kennis aan de bron te vergaren. Laat u daarom altijd goed informeren. Het kost waarschijnlijk maar een luttel bedrag, maar het kan veel ellende voorkomen.