ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Werken en ondernemen in Frankrijk

Werken en ondernemen in Frankrijk

Uw droom najagen. Gaan werken in Frankrijk. Een leuke baan in de gezondheidszorg. Uw eigen bakkerijtje openen. Toch is het allemaal niet zo simpel.

 

Het lijkt zo leuk. Ik ga naar Frankrijk en kom nooit meer terug. Toch zijn er nogal wat Nederlanders en Vlamingen die na verloop van een aantal jaren met de staart tussen de benen terugkeerden naar hun geboortegrond.

 

Te weinig bekendheid met de Franse economie, de daar geldende gewoontes, het andere karakter van de bevolking en onbekendheid van de geldende wetgeving. Op de onderliggende pagina´s willen we u een beetje wegwijs maken en wat tips geven. Maar dat is uiteraard nooit compleet.

 

Ons belangrijkste advies is dan ook: Laat u goed en vooraf informeren. Ons team, variërend van Nederlands sprekende notaris en advocaat, tot financieel specialist en fiscalist  is uw beste raadgever. 

De Franse economie

De Franse economie

Frankrijk is na Duitsland de grootste exporteur van West Europa en staat 4de op de wereldranglijst. Kortom, Frankrijk is op economisch gebied een land dat er mag zijn en om rekening mee te houden.

Ondernemen in Frankrijk.

Ondernemen in Frankrijk.

Vlug even een campinkje starten of een huisje kopen en er een Chambre d’Hote van maken en de gebakken druifjes vliegen binnen? Vergeet het.

Werken in Frankrijk

Werken in Frankrijk

Over werken in Frankrijk bestaan nogal wat misverstanden. De arbeidsomstandigheden zouden slecht zijn. Er is geen goed pensioenstelsel. Het ontslagrecht staat onder druk. De werkgever laat zich niets gelegen liggen aan zijn werkgevers. Maar veel verschil met werken in Nederland is er niet.

Franse belastingen

Franse belastingen

Belasting, altijd een heikel punt. Toch is er geen ontkomen aan. Ook niet in Frankrijk

Zakendoen in Normandie.

Zakendoen in Normandie.

Bij het starten van een onderneming is een goede kruiwagen een welkome hulp. Afhankelijk van het soort onderneming dat u op wilt zetten is de locatie belangrijk. Normandië biedt een goed ondernemersklimaat en is een goed startpunt vanwege de makkelijke bereikbaarheid en de korte rijtijd.

Vraag en aanbod.

Vraag en aanbod.

Op deze pagina willen we werkzoekenden en aanbieders van werk in Frankrijk met elkaar in contact brengen. Maak gebruik van de mogelijkheid en kijk regelmatig naar nieuwe aanbiedingen.

Campings, horeca, vakantieparken en bedrijven in Frankrijk

Campings, horeca, vakantieparken en bedrijven in Frankrijk

Er staan in Frankrijk altijd wel campings of vakantieparken ter overname aangeboden. Maar is het een goede aankoop?