ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

L’Hȏtel de France – Puy-de-Dome

L’Hȏtel de France – Puy-de-Dome

Met zijn 320.000 hectare en gelegen ten oosten van Clermont-Ferrand strekt het Regionaal Natuurpark “Livadrois-Forez” zich uit over een groot deel van de Puy-de-Dȏme en de Haute-Loire.

Langs de wandelpaden en rustige wegen ontdekt men vredige landschappen met afwisselend coniferenbossen en groene weiden.

 

Hier ligt  het kleine dorpje St. Germain-l’Herm op een hoogte van 1.050 meter, met totaal 540 inwoners. De gemeente is gelegen tussen Isoire en Ambert in het hart van de bergen van de Livadrois. De omgeving wordt beheerst door de loop van een aantal rivieren.

Het dorpje is omringd door prachtige bossen, voornamelijk dennen, sparren en lariks, maar ook wel hardhout, beuk, berk en els.

 

In deze gemeente staat L’Hȏtel de France. Het hotel is gebouwd in 1880 en sinds 1888 hebben vier generaties van hoteliers L’Hȏtel de France een uitstekende naam bezorgd. Het heeft onder andere dienst gedaan als stopplaats voor postiljons.

 

Hier kan men genieten van pure lucht en rust. In de lente is het een geweldige bloemenweide In de herfst kunt u hier uw eigen champions plukken en ’s winters kunt u zich te buiten gaan aan geweldige ski ervaringen.

 

Het hotel heeft momenteel de beschikking over 12 ingerichte kamers. Dat aantal kan worden uitgebreid tot 15.

Twee gezellige eetzalen geven uitzicht op een geweldig panorama. Deze sluiten aan op een, van alle gemakken voorziene keuken, waarin alle denkbare apparatuur aanwezig is.

Er is een gezellig ingerichte bar. De lounge, met een grote open haard en traditionele meubelen, kan de gasten ’s avonds de nodige rust en ontspanning garanderen. Inpandig kan men beschikken over een eigen appartement met een vloeroppervlakte van 70 m²

 

Daarnaast zijn er een aantal bijgebouwen, waaronder paardenstallen, een grote gewelfde kelder en een garage die plaats biedt aan 13 auto’s. Achter het hotel ligt een mooi park met een oppervlakte van 1.100 m².

 

Het hotel heeft veel potentieel en is zeker het overwegen waard.

 

Voor meer informatie en interesse, neem contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

Aankoop vragenlijst:
Doormiddel van de aankoop vragenlijst heeft u in 1 overzicht duidelijk op welke 110 punten u moet letten bij aankoop van uw (Frans) huis: Een perfect hulpmiddel (exel 65kb)u kunt deze direct kostenloos dowloaden door het poste van een tweet of bericht of door ons een email te sturen

Download:

Afbeeldingen van deze woning: