ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

€ 725.000,- Omgeving Agon-Coutainville

€ 725.000,- Omgeving Agon-Coutainville

Agon-Coutainville is een leuke gemeente gelegen aan de westkust van La Manche. Het plaatsje is gesplitst in twee delen. Coutainville is een “sea-side resort” gelegen aan de kust. Het dorp Agon ligt iets meer landinwaarts. De omgeving strekt zich uit van het zuidelijke puntje van Agon, dat deel uitmaakt van een nationaal natuurpark met daarin de haven van Regneville tot in het noorden de kleine haven van Blainville.

 

Vanaf de stranden heeft u een prachtig uitzicht over het Kanaal met zicht op de Franse Chausey eilandergroep en de Engelse kanaaleilander waaronder Jersey. De kust bestaat uit prachtige zandstranden met grote gebieden waar veel schelpdieren worden gekweekt.  Bij laag water kunt u heerlijk op blote voeten vissen vanaf en op het strand. De streek herbergt een bijzondere flora en fauna en wordt bepaald door een natuurlijk duinlandschap.

 

Agon-Coutainville ligt op ca. 12 km. van Coutances en ongeveer op 40 km. van Saint-Lô. De gemeente telt ongeveer 3.000 inwoners, een aantal dat tijdens de vakantiemaanden bijna wordt verdubbeld. Het merendeel van deze toeristen zoekt het strand op, maar gezien de ruimte is het daar nooit vol.

Voor de liefhebbers, Agon-Coutainville heeft een mooie 18 holes golfbaan.

 

In deze prachtige omgeving staat een schitterend en goed onderhouden 18de eeuws kasteel te koop. Het gebouw staat in een mooie, parkachtige tuin met een oppervlakte van 8.142 m², waarin een fruitboomgaard en een behoorlijke moestuin.

 

Het kasteel bestaat, verdeeld over drie verdiepingen, uit 11 verschillende vertrekken, waaronder zeven slaapkamers. Indrukwekkend zijn de salon met een prachtige, grote open haard en de geweldige bibliotheek. In al de vertrekken op de begane grond liggen mooie ardoise vloeren. De slaapkamers beschikken over goed onderhouden houten vloeren. Bij het kasteel zijn een aantal bijgebouwen, variërend van een grote serre en een atelier tot een garage.

 

Dit kasteel is uitermate geschikt om in te richten als gebouw om seminars te verzorgen, familievakanties of grotere groepen in te laten verblijven, of om cursussen te organiseren.

Pand en omgeving vormen een uniek geheel. Dit is zeker een object met een groot potentieel voor gezamenlijke investeerders.

 

Info:

Aantal vertrekken: 11

Aantal slaapkamers: 7

Badkamers: 1

Toiletten: 1

Verwarming: CV – olie gestookt

Vloeroppervlakte: 310 m²

Totale oppervlakte: 8.142 m²

 

Bij de prijs zijn de makelaarskosten inbegrepen.

 

Voor meer informatie over de omgeving, zie elders deze website.

 

 

 Deel deze link op Facebook

Afbeeldingen: