ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

NormandiŽ en de Tweede Wereldoorlog.

NormandiŽ en de Tweede Wereldoorlog.

 

Wie aan Normandië denkt, komt in gedachten onmiddellijk uit bij de landing van de geallieerden die een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze site kunnen we dan ook nauwelijks om deze historische periode heen. Naast de geschiedenis in een notendop, zullen we een opsomming geven van musea en historische plaatsen welke rechtstreeks zijn ontstaan als gevolg van heldenmoed en opoffering van mensenlevens.

 

Voor mensen die meer willen weten over deze historisch periode die het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog was, hebben we veel wetenswaardigheden op onze pagina “Normandie 1944” bijeengebracht.

Heeft u plannen om deze plaatsen te bezoeken kijk op deze pagina en bereid u zo goed mogelijk voor. Deze regio verdiend uw aandacht, of, zoals Jean Quellien schreef:

 

“Ongeveer 14.000 gedode burgers. Caen, Lisieux, Coutances, Saint-Lô en andere steden zijn volledig verwoest. Vredige dorpjes zijn van de kaart geveegd. Economische bedrijvigheid rijkelijk verstoort. Kunstzinnige en culturele schatten zijn voor eeuwig verdwenen. Normandië zal de sporen van de oorlog nog lang dragen.

Normandië is het losgeld geweest van de nationale bevrijding. Het is belangrijk dat dit feit als zodanig wordt erkend, dat aan de herdenking het offer van jonge mannen uit overzeese gebieden – die voor eeuwig in het door hen bevrijde Normandië rusten – het offer van een hele streek en zijn inwoners verbonden wordt”.