ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Goedkoop door Frankrijk reizen

Goedkoop door Frankrijk reizen

 

Vaak horen we mensen die op vakantie gaan naar een leuk plekje in Frankrijk klagen. De tolwegen zijn zo ontzettende duur. Maar is dat echt zo?

Tolwegen zijn makkelijk te vermijden. Je hoeft alleen maar N of D wegen te kiezen. Maar is dat echt wel zo voordelig?

 

Laten we een simpel voorbeeld nemen. U gaat naar Normandië, bijvoorbeeld omgeving Granville, en u blijft op de autoroutes. Dat kost u aan tol € 23,50. U vindt dat dat te veel geld is. Dus u kiest voor wegen waar u niet voor hoeft te betalen.

Sta er dan bij stil dat via die goedkope wegen, in dit geval, u ongeveer 70 km. om rijdt. Op diezelfde goedkope wegen, die door dorpen lopen, vindt u veel verkeerslichten en moet u vaak schakelen,  optrekken en afremmen.

 

Wij hebben de proef op de som genomen. In prijs waren we via de goedkope routes € 10,- meer kwijt dan wanneer we gewoon op de tolwegen bleven rijden. Ons advies is dus ook, blijf op de autoroutes.

 

Net zo goed als in Nederland betaalt u voor autobrandstof langs de snelwegen de hoofdprijs. Ook dat is makkelijk te omzeilen. Bij de meeste hypermarkten in Frankrijk vindt u een tankstation. Als u in de buurt van een grotere stad komt, verlaat dan even de snelweg. U vindt gegarandeerd binnen vijf minuten die super met haar eigen pomp. Dat scheelt vaak 15 eurocent per liter. Dat even omrijden levert dus gewoon een vermogen op. Als je er toch bent is het een prima gelegenheid om even de benen te strekken en u van vers proviand te voorzien.

 

Gewoon wat tips, voor wat ze waard zijn.