ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Vakantie Huizen / Gites in Basse Normandie:
  • Vanaf € 50,- per dag – Torteval-Quesnay
    Vanaf € 50,- per dag – Torteval-Quesnay 9

    Calvados is één van de drie departementen van Basse-Normandie. De hoofdstad is Caen. Deze regio is vooral bekend als producent van heerlijke cider en natuurlijk de godendrank die zijn naam ontleent aa...

Basse Normandie

Normandië is verdeeld in twee regio’s te weten Haute en Basse Normandie.

De verdeling van Normandië is eigenlijk gebaseerd op de ligging van de 49ste breedtegraad.

 

In 1956 is Normandië, dat vanwege haar omvang bijna onbestuurbaar was geworden opgesplitst in twee delen. Basse Normandie is eigenlijk het westelijke deel van het voormalige Normandië.

 

Basse Normandie heeft historisch gezien een rijk verleden. Ontstaan in de tijd van de Noormannen, lopend via de verovering van Engeland tot aan de invasie van de geallieerden in 1944.

 

 

Gezellig terrasje in Avranches

 

Basse Normandie, kenmerkt zich door de rust en de vriendelijkheid die de inwoners uitstralen. De regio wordt beheerst door kleinere steden en dorpen. Met name Saint Lȏ, Coutances, Avranches, Granville en Villedieu les Poeles worden als grotere steden aangemerkt. Toch houdt het bij maximaal 20.000 inwoners op.

 

Uitzonderingen zijn Cherbourg-Octeville, Caen, Lisieux en Alençon.

 

 

Gezicht op Caen

 

Deze regio is een geweldig gebied om uitgebreid vakantie te vieren. Met haar ellenlange zandstranden, haar basalten kusten, die gekenmerkt worden door een hoogteverschil in eb en vloed dat op kan lopen tot wel 12 meter is het een prachtige omgeving om uw vrije tijd door te brengen.

 

 

Stranden van Basse Normandie

 

Basse Normandie is economisch belangrijk voor Frankrijk. Het is een van de grootste landbouw gebieden van Frankrijk en producent van zuivelproducten. De gunstige klimatologische omstandigheden garanderen producten van een zeer hoge kwaliteit.

 

 

De fameuze Camembert

 

De geografische positie van Normandië is bepalend voor de keuken. De vruchtbare bodem biedt een overvloed aan geweldige landbouwproducten terwijl de zee een grote diversiteit aan vis, schelp/ en schaaldieren biedt.

 

 

Normandie, beroemd om haar schelpdieren

 

De Normandische keuken is vermaard. De recepten zijn gekenmerkt door de combinaties van landbouw en zeeproducten en de combinatie met de typische Normandische boter, kaas en room zijn bijna legendarisch.

 

Basse Normandie is verdeeld in drie departementen; Calvados, La Manche en Orne. De totale oppervlakte van Basse Normandie is 17.589 km².

Er wonen 1.505.527 mensen wat neerkomt op ongeveer 2% van de Franse bevolking.

 

 

Basse Normandie heeft een goed openbaar vervoer met de overige delen van Frankrijk. Er zijn twee directe lijnen, Parijs > Le Havre en Parijs > Caen. Beide lijnen komen samen in Rouen. Vandaar uit wordt gewerkt aan uitbreiding naar Cherbourg.

 

 

Le Mont Saint-Michel

 

Basse Normandie biedt een veelheid aan bezienswaardigheden. Vooraan staat natuurlijk de Mont Saint-Michel. Maar het is ook gekend vanwege haar musea en theaters. Bekend is het  regionaal natuurpark van Cotentin en Bessin dat een groot deel van de regio beslaat. Verder is Basse Normandie gekend vanwege haar vele parken en tuinen.

 

Basse Normandie is een goede regio om u te vestigen of om uw vakantie door te brengen.