ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Procedures, formulieren en documenten.

Procedures, formulieren en documenten.

Net als in Nederland dient u voor de beoordeling van een hypotheekaanvraag in Frankrijk verschillende documenten te overleggen. Deze hebben betrekking op uw inkomen, vermogen en lopende financiële verplichtingen.


Franse banken vragen net weer andere documenten dan Nederlandse banken. Nederlanders die in Frankrijk een woning willen kopen die deels gefinancierd dient te worden en besluiten het allemaal zelf “even” te regelen, lopen dan ook vaak tegen een muur van onbegrip.  Taalproblemen maar zeker cultuur- en mentaliteitsverschillen veroorzaken meestal beren op de weg.

 

Aan de hypotheekaanvraag van die Nederlanders met die vreemde documenten waarvan men bij Franse banken doorgaans niets begrijpt, wordt doorgaans geen prioteit gegeven. Na enkele weken kan blijken dat de betreffende geldverstrekker nog niets met de aanvraag heeft gedaan omdat men nog op een document wacht, waarvan u dacht dat u dit al lang had aangeleverd.

De bank, en u als koper, zitten op elkaar te wachten zonder dat er vorderingen zijn, maar inmiddels loopt u wel tegen de deadline van het financieringsvoorbehoud aan. U besluit alsnog een beroep te doen op een financieel expert, de hypotheekadviseur. Maar hierbij kan het zijn dat u al te laat bent.

 

De gespecialiseerde Frankrijk-hypotheekadviseur weet welke de bank vraagt en hij kent de gelijkaardige documenten die in Nederland nodig zijn. Daarnaast heeft hij, omdat hij meerdere zaken bij een bank heeft lopen, bijna dagelijks contact met de bank en hij zal er voor zorgen dat de vaart er in wordt gehouden.

 

Hij kent de ins- en outs en de verschillen tussen wel of niet getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden, waar in Frankrijk totaal anders wordt naar gekeken.

Misschien zal hij u zelfs voorstellen om uw huis niet op prive titel te kopen, maar onder te brengen in een SCI, een Société Civile Immoblilière. Een Franse beheersstichting die u vele voordelen kan bieden.

 

Kortom, het contact met een juiste hypotheekadviseur kost geen geld, maar zal u veel kosten kunnen besparen.