ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

De Franse banken.

De Franse banken.


 

De verschillen in hypotheekvormen en voorwaarden zijn bij Nederlandse banken al bijna niet te overzien. Veruit de meeste klanten kiezen ervoor om zich door een hypotheekadviseur goed voor te laten lichten.

 

Voor hypotheken in Frankrijk is dat niet anders. Wanneer u een woning koopt in Frankrijk, die (deels) gefinancierd moet worden, is het van essentieel belang dat u goed beslagen ten ijs komt. U gaat immers een lange verplichting aan, in veel gevallen tot wel 25 jaar.

 

In Frankrijk zijn een aantal banken en financieringsmaatschappijen die (2e ) woningen in dat land financieren, welke worden aangekocht door niet Franse ingezetenen. Buitenlanders dus. Deze instellingen werken allemaal op een andere manier. Rentes en voorwaarden kunnen onderling ontzettend verschillen.

 

Ook de Franse banken hebben een breed scala aan hypotheekvormen. Het is van groot belang u hierover goed te (laten) informeren. Een juiste keuze van hypotheekvorm kan u diverse voordelen, voor  nu en in de toekomst opleveren.

 

Kan elk huis door een bank gefinancierd worden?

 

Voor dat u juichend een bank binnen stapt, omdat u uw ideale ôopknappertjeö gefinancierd wilt zien, is het goed even hierbij stil te staan.

Franse banken stellen eisen aan de voorzieningen waarover woningen in Frankrijk minimaal moeten beschikken.

We praten over het zojuist genoemde opknappertje, waarvan de eigenaar het plan heeft hier zijn droomhuis van te maken.

 

Franse banken stellen als eis dat de basisvoorzieningen, zoals de keuken, de badkamer en het toilet aanwezig moeten zijn. Zijn die voorzieningen niet aanwezig, dan dienen die, door een in Frankrijk gevestigde aannemer en die beschikt over de vereiste inschrijvingen, verzekeringen en garanties, te worden aangelegd.

Het zelf aanleggen met eventueel door de bank gefinancierde materialen geeft de bank onvoldoende zekerheid. Uw aanvraag voor een financiering is gedoemd te mislukken.

U kunt zich hier vooraf tegen indekken. Kijk daarom op de pagina Bouwkundige inspectie en hypotheek.

 

Het ligt in de lijn der verwachting dat, ook bij Franse banken in de toekomst een aantal drastische veranderingen zullen plaats vinden. De bankencrisis heeft ook in Frankrijk toegeslagen en fusies tussen banken zoals BNP-Paribas en Fortis hebben zich aangediend en zullen hun invloed hebben op de hypotheekwereld.