ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Uniform logo bij belastingvoordeel.

In het verleden waren er in Frankrijk tal van belastingvoordelen en subsidies bij bouw, verbouw, installatiekosten en isolatie van een eigen woning. Voor al die belastingvoordelen bestond een kwaliteitskeurmerk. Dit liep zodanig uit de hand dat de regering besloten heeft aan dit oerwoud van kwaliteitskeurmerken een einde te maken en terug te brengen tot één logo.

Was het tot nu toe redelijk eenvoudig om bijvoorbeeld om voor energiebesparende maatregelen aan het hoofdverblijf een crédit d’impôt te krijgen, dat gaat veranderen. Vanaf 2015 gaat het belastingvoordeel omlaag, subsidies worden afgebouwd en eisen worden strenger. Er wordt geëist dat de werkzaamheden worden uitgevoerd door een bedrijf dat het RGE-Logo mag voeren.

Die afkorting stond voor Reconnu Grenelle de l´Environnement. De betekenis wordt nu Reconnu Garant de l´Environnement.

        

Voorbeelden van de nieuwe logo's

Voor een renteloze eco-lening moet vanaf 1 juli 2015 kunnen worden aangetoond dat de werkzaamheden waarvoor de lening wordt aangevraagd door een RGE-erkend bedrijf worden uitgevoerd.

Het is dus straks van belang om bij het aanvragen van de offerte al te informeren of het bedrijf beschikt over een RGE-certificaat. Daarnaast is het van belang dat het certificaat waarover het bedrijf beschikt ook van toepassing is op de soort van werkzaamheden die u wilt laten verrichten. Als voorbeeld geven we een bedrijf dat gecertificeerd is voor het aanleggen van zonnepanelen, mogelijk niet is gecertificeerd voor isolatiewerkzaamheden.

 

Teken daarom nooit een offerte als u niet zeker bent van uw zaak. Laat desnoods een verklaring tekenen om later sterk te staan.