ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Kanton Coutances

Kanton Coutances

 

Het kanton Coutances is een onderdeel van het arrondissement Coutances. Het kanton heeft een oppervlakte van 65,78 km² en telt 12.510 inwoners. De bevolkingsdichtheid is 190 inwoners per km².

Het is daarmee het drukst bevolkte kanton van dit arrondissement. De aanwezigheid van de hoofdstad is daarbij onmiskenbaar aanwezig.

 

De stad Coutances is de culturele en historische hoofdstad en daardoor is dit kanton ontwikkelt tot een harmonieuze gemeenschap waarbij cultuur en toerisme toonaangevend zijn.

 

Toch is er meer. Even buiten de stad bevind je je midden in het “Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin du Bessin”. Een prachtig natuurgebied dat uitnodigt tot het houden van lange wandelingen en fietstochten.

 

Buiten de stad wordt de streek landelijk en al snel vergeet je de hoofdstad en in het golvend landschap kom je in aanraking met grazende kuddes op rijke malse weiden..

 

Tussen de Normandische topkazen heeft zich een nieuw fenomeen genesteld, De Coutances. Deze kaas wordt geproduceerd door de Compagnie des Fromages. En op de markt gebracht in kartonnen dozen met een diameter van 7,5 cm en een hoogte van 4,5 cm. Het gewicht is 200 gram en het vetgehalte is 60%.

 Daarmee is, naast het toerisme, de belangrijkste bron ven inkomsten van dit kanton aangestipt. Veel industrie is er niet. De bevolking bestaat voornamelijk uit mensen die van de landbouw en de veeteelt leven.

 

Coutances is een levendig kanton, de moeite van het ontdekken waard.