ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Franse hypotheken op absoluut laagterecord.

Franse hypotheken op absoluut laagterecord.

De kosten voor Franse hypotheken zijn gedaald tot het laagste punt van deze en zelfs vorige eeuw. Als men nu een hypotheek afsluit met een looptijd van 20 jaar betaalt u op dit moment een rente van 3,1%. In vergelijking met verleden jaar is dat een daling van 0,65%.

Bij de Franse bank Caise d’Epargne is het al mogelijk een hypotheek af te sluiten waarbij men zelf over een bedrag van 20% van de koopsom hoeft te beschikken.

Als men nu een hypotheek afsluit van € 400.000,- en een looptijd van 20 jaar, betekent dat een besparing van € 29.044,-, toch een aardig bedrag.

Wat is de oorzaak van deze daling van de rente? Eerst en vooral wordt de neerwaartse beweging veroorzaakt door de renteverlaging van de ECB (Europese Centrale Bank) die hierdoor de Europese economie wil stimuleren.

Daarnaast daalt de hypotheekrente doordat beleggers op dit moment veel investeren in overheidsobligaties. De rente hierop daalt daardoor drastisch en ook dat heeft weer zijn effect op de Franse hypotheekrente.

Deze rente kan nog verder zakken als de ECB, zoals we al zagen in de Verenigde Staten en in Groot Brittannië ook gaat kiezen voor een beleid van kwantitatieve geldverruiming.  Hierdoor wil met de Europese economie nog verder stimuleren en de kosten voor geldleningen meer naar beneden dringen.

Voor Frankrijk wordt verwacht dat de hypotheekrente uiteindelijk uit zal komen op 3%.