ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

De Agenda

De Agenda

Frankrijk is een groot land, waar altijd wel iets te doen is. Is het niet een concert of een festival, dan is het wel een expositie of een grote Brocante.

Op de onderliggende pagina's willen we regelmatig ons licht laten schijnen over noemesnwaardige zaken per regio. Natuurlijk prtenderen wij niet compleet te zijn. We zijn afhankelijk van hetgeen bij ons door departementen of particulieren wordt aangeboden.

Toch, veel plezier!

Normandie

Normandie

Basse Normandie, met haar heerlijke klimaat heeft voor iedereen, het hele jaar door wel iets te bieden. Voor Normandië geldt vooral, “Onbekend maakt onbemind”.

Bretagne

Bretagne

Bretagne is een Franse regio op het gelijknamige schiereiland. Het is de meest westelijke provincie en grenst aan Normandië. Er is een voortdurende strijd om de vraag tot welk departement de Mont Saint-Michel behoort. Een strijd die vooralsnog in het voordeel van Normandië uitvalt.

Lorraine – Lotharingen

Lorraine – Lotharingen

Op nauwelijks twee uur rijden van Maastricht gaat een totaal andere wereld voor u open. Natuur, cultuur en fijne smaak wisselen elkaar hier in een gezapig tempo af. Een woeste wildernis langs de oevers van tal van rivieren of de luxe en comfort van mooie steden. Lorraine heeft het.

Midi-Pyrénées, prachtig in de zomer, geweldig in de winter.

Midi-Pyrénées, prachtig in de zomer, geweldig in de winter.

Midi-Pyrenees, in het uiterste zuiden van Frankrijk, is de grootste regio van Frankrijk op het Europese vasteland. De regio is in oppervlakte te vergelijken met het grondgebied van Denemarken.

Rhône-Alpes

Rhône-Alpes

Rhône-Alpes is momenteel de meest bruisende regio van Frankrijk. Zowel voor toeristen als voor mensen die zich hier willen vestigen.

Nord Pas de Calais

Nord Pas de Calais

Departement Nord Pas de Calais. Beetje België, beetje Frankrijk of een overgangsgebied? In ieder geval een departement wat meer aandacht zou verdienen.