ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

De markt voor tweede huizen trekt weer aan.

De markt voor tweede huizen trekt weer aan.

21 augustus 2013

 

De meeste mensen kopen nog steeds een tweede woning voor hun eigen plezier als woning om een deel van het jaar in door te brengen. Daarnaast zijn er tal van mensen die een tweede woning gebruiken als een extra vorm van inkomsten door de woning te verhuren.

Maar ook wordt een tweede woning in het buitenland gezien als een beleggingsobject. Interessant is het te constateren wat het advies en de motivatie is van beursanalisten. Hun meningen kunt u dagelijks vinden in de verschillende media. Adviezen kunnen per aandelenportefeuille heel verschillend zijn. Het is dus bijzonder raadzaam om, als u een tweede woning ziet als een belegging, u goed te laten adviseren.

 

Als u kijkt naar de huidige AEX index, dan zijn de koersen niet direct een uitnodiging om te kopen. Is het vertrouwde spaarboekje dan een alternatief? Dat is nu ook niet aantrekkelijk gezien de rentevergoeding op uw spaargeld afgezet tegenover de inflatie. Deze is in Nederland twee keer zo hoog als het gemiddelde in de ons omringende eurolanden. Dus, toch maar de ouwe sok?

 

 

Dus? Investeren in vastgoed in het buitenland? Dat biedt op dit moment meer perspectief. Toch moet u zich hierin goed laten adviseren. Neem geen enkel risico en laat u goed adviseren.

 

Zoekende op internet, wat tegenwoordig niet meer weg te denken is, ziet u vaak door de bomen het bos niet meer. Ons advies is dan ook, neem een specialist of een organisatie van specialisten en de arm en laat u goed voorlichten.

 

Een idee is contact op te nemen met Mondi. Dit is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de belangen van haar leden en hen voorziet van praktische en preventieve informatie om met succes een (tweede) woning in het buitenland aan te kopen. Waar en bij wie de leden van Mondi uiteindelijk kopen is Modi om het even. De doelstelling is dat haar leden succesvol kopen en vooral lang van hun aankoop kunnen genieten. Mocht u na uw aankoop tegen obstakels aanlopen, kunt u als lid van Mondi een beroep doe op hun expertise.