ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Dordogne

Dordogne

 

De Dordogne staat culinair bekend om zijn foie-gras, zijn grote notenopbrengst, haar tal van eenden recepten, haar champions met de typische smaak en natuurlijk de zwarte truffels.

Op het gebied van de wijnen spreekt de streek behoorlijk mee met talloze variëteiten. De bekendste zijn wel de Bergerac en de Pecharmant.

 

De Dordogne is goed te bereizen. Het departement beschikt over 18.945 km aan wegen verdeeld over 103 km. autosnelweg, 129 km. nationale wegen, 4.965 km. provinciale wegen en 13.741 km. lokale wegen.

 

Per trein kunt u op 42 stations in- en uitstappen. Verder zijn er acht vliegvelden waarvan de grootste Bergerac en Perigueux zijn.

 

Het departement beslaat een oppervlakte van 9.060 km² en er wonen 414.149 inwoners (2010). Zij worden Périgord genoemd naar de voormalige provincie, maar ook wel Dordonais of Dordognots.

 

Dordogne is vooral bekend vanwege haar vele bossen.45% van het gebied is bosgrond. Daardoor is de houtindustrie de tweede grootste werkgever in de regio.

Verder is de lokale tabaksindustrie goed voor 15% van de nationale productie.

Op industrieel niveau hebben zich 3.271 bedrijven in het departement gevestigd die samen goed zijn voor de tewerkstelling van ca. 23.800 mensen.

 

De toeristenindustrie is goed voor 20% van het BBP. Naar schatting is 15% van de huizen een “tweede huis”. Vooral veel Engelsen hebben zich in de Dordogne gevestigd In 2006 bleken dat er meer dan 20.000 te zijn. Toch vertrekken zij regelmatig weer richting Engeland om de reden dat, als zij langer dan zes maanden in het buitenland verblijven ze in groot Brittannië hun rechten zouden kunnen verliezen.

 

De Dordogne is een geweldig gebied om u te vestigen of er op vakantie te gaan. Naast de kastelenroute langs de Loire komt u nergens meer kastelen tegen.

Talloos zijn de schilderachtige stadjes en dorpen die u gastvrij onthalen, we noemen b.v. Beynac, Cadouin, Domme, La Roque Gageac, Monpazier en Sarlat. Maar hier hadden nog honderd andere namen kunnen staan.

 

 

De Dordogne is een leuke regio om te verblijven.

Kijk voor het huizenaanbod op: http://ma-deuxieme-vie.com/frankrijk/37/1439/0/departementen-in-frankrijk-aquitaine-24-dordogne-uw-toekomstige-woning-in-de-dordogne