ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Welke voorzieningen heeft Carolles

De plaatselijke supermarkt. Gevestigd in een schitterend pand
Postkantoor
La Poste
Geopend Ma – Zat 09:00 tot 12:00 uur

Winkelen:
Carolles beschikt over een verse bakker, een slager, een supermarkt, een tijdschriftenzaak, een bar-tabac, een woninginrichtingszaak en diverse kleine winkels.

Medische voorzieningen:
Het nieuwe medisch centrum
In Carolles kunt u terecht bij de huisarts.
Voor meer specialistische voorzieningen bent u nu nog aangewezen op Granville en/of Avranches. Onlangs is een nieuw medisch centrum ingericht waar alle voorkomende disciplines zijn samengevoegd.

Weekmarkt
Elke donderdagmiddag

Bezienswaardigheden:
In de gemeente Carolles zijn een aantal leuke bezienswaardigheden, o.a. Het Circuit des Ballades, La Vallée du Lude, Les Falaises, La Vallée des Peintres en natuurlijk het strand.
 
La Cabane Vauban is een oude, maar unieke, uitkijkpost aan de zuidelijke grens van Carolles. Het bouwwerk is opgetrokken uit ruw graniet met een dak van grove leistenen. In het gebouw is nog steeds de oude open haard aanwezig.
Vandaar heeft u een uitzicht over de baai van Granville tot aan de punt van Cancale in Bretagne.
 
In de pre-historie was deze rotspunt al bewoond, talrijke vuurstenen zijn op deze plaats gevonden.
De Romeinen gebruikten deze strategische rotspunt al als "castellum". Dat is nog steeds zichtbaar aan de overblijfselen van een bank, die tevens de grens markeerde.
Tot aan het begin van de vorige eeuw, deed de uitkijkpost nog dienst als onderdak voor de douanepatroulles langs de kust. De paden worden dan ook wel het pad van de douane genoemd.
La Cabane Vauban ligt in een schitterend landschap waar u de schoonheid van de omgeving naar hartelust kunt ontdekken. Paden omgeven door sleedoorn, varens en brem, met daartussen bloeiende kruiden en wilde orgideeen, nodigen uit voor een wandeling.


Cabane Vauban hoog oprijzend aan de kust
Cabane Vauban in de mist lang het pad van de douane
De oude open haard in Cabane Vauban