ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Saint-Senier-de-Beuvron

De rustig kabbelende Beuvron
Saint-Senier-de-Beuvron is een kleine gemeente in het departement La Manche, kanton Saint-James. De karakteromschrijving “Lieflijk” is hier echt op zijn plaats.
Het dorpje wordt gekenmerkt door de vele statige huizen van de rijke uitwijkelingen uit de grotere steden in de omgeving die hier hun rust zochten aan de oevers van het riviertje de Beuvron.

De opmerkelijke kerk van Saint-Senier
Saint-Senier-de-Beuvron ligt op ca. 6,5 km. ten noorden van Saint-James. U komt er door vanuit Saint-James de D 30 op te slaan. Bij les Chasses slaat u linksaf de D 78 op om na 500 m. rechtsaf te slaan de D 78 op. Na 1 km. slaat u opnieuw linksaf de D 467 op.

De gemeente telt 306 inwoners die Senia worden genoemd. De oppervlakte van Saint-Senier is 11,21 km². De bevolkingsdichtheid is 27,3 per km². Wat heet ruimte?

Het dorp wordt gedomineerd door de opmerkelijke kleine kerk uit de 19de eeuw, met daarvoor het kruis op de “Calvarieberg”.
Vooral mooi aan de kerk zijn de gebrandschilderde ramen van de hand van Gustave Duhamel. Voor liefhebbers van dit soort kunst is dit echt een must.

De inwoners bestaan vooral van de landbouw, met uitzondering van de gepensioneerden die er zijn neergestreken.