ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Beauvoir

Le Moulin de Moidrey
Beauvoir is een kleine gemeente, gelegen in het departement Manche, kanton Pontorson. Het dorp ligt ca. 6 km. ten noorden van Pontorson. Vanuit Avranches volgt u de E 401 tot Pontorson, hier slaat af de N175 op en vervolgens de D 976 in noordelijke richting in. Dit is de weg naar de Mont Saint-Michel, waar Beauvoir slechts een kleine vier kilometer vandaan ligt.

Beauvoir telt 424 inwoners (2004). Voor een deel bestaat de bevolking uit agrariërs. Een groot deel van de inwoners leeft van het toerisme, vooral te danken aan de abdij.

De oppervlakte bedraagt 14,2 km² en de bevolkingsdichtheid is 29,9 inwoners per km².

Het beeld van het dorp wordt gedomineerd door de imposante 15de eeuwse kerk. Het interieur van deze kerk is prachtig onderhouden en indrukwekkend.

Folder van het Reptilarium du Mont Saint-Michel
Even buiten Beauvoir ligt het kerkdorpje Moidrey. Hier bevind zich op de top van een heuvel een oude molen, uitkijkend over Les Poldres van de Mont-Saint-Michel. Deze molen is een monumentenpand en wordt mede in stand gehouden door le Fonds National d’Amenagement en de Europese Unie. De molen werkt dagelijks en is open voor publiek.

Een van de grote trekpleisters van Beauvoir is het Reptilarium Alligator Bay. In dit dierenpark leven ca. 800 diverse soorten reptielen, slangen, leguanen en krokodillen. Altijd goed voor een opwindend bezoek.

Binnen de gemeente grenzen zijn een aantal goede hotels en restaurants, o.a. Le Saint Aubert en Résidence Lagrange.