ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Hocquigny

L’Eglise St. Pierre

Ingang van het kerkhof
Hocquigny is een kleine gemeente in het arrondissement Avranches (la Manche) en valt in het kanton La Haye-Pesnel. U bereikt Hocquigny door bij Villedieu de A84 te verlaten bij afslag 37. Daar volgt u de D924 (Granville) tot Repas om daar links de D35 te nemen. Deze D35 is de oude Romeinse weg, zie gemeente Folligny.

Het kleine dorpje ligt als een ellips ingeklemd door twee zijriviertjes van de Thar.

Het aantal inwoners van Hocquigny was in 2007 181 inwoners. De oppervlakte van de gemeente is 3,05 km². Het aantal inwoners per km² is 59.

In de 17de eeuw werd de omgeving van Hocquigny zwaar getroffen door de pest. De parochie werd hard geraakt en er bleven uiteindelijk slechts zes inwoners gespaard. Zij trouwden met elkaar en werden in de volksmond al snel de “neven” genoemd.

De kerk uit de 16de eeuw is gewijd aan de Heilige Sint Petrus, en is opgetrokken in de Romaanse stijl. Zowel kerk als omringend kerkhof heeft dringend onderhoud nodig.

Aan de ingang van het kerkhof is een kruis geplaatst bij de inrichting van het kerkhof in 1776. Bij het kruis is een monument geplaatst ter nagedachtenis van de gevallenen tijdens de eerste wereldoorlog.