ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Isigny-le-Buat

Het gemeentehuis
Isigny-le-Buat is een grote gemeente in het departement La Manche, tevens is de gemeente het kanton.

Isigny-le-Buat ligt op ca. 30 km ten zuiden van Villedieu-les-Poêles. Als u bij deze stad de snelweg A 84 verlaat en de provinciale weg D 999 volgt, rijdt u een kleine 20 minuten later het kanton binnen.

Isigny-le-Buat telt 3.276 inwoners (2005) en beslaat een oppervlakte van 72,9 km². Dat is een bevolkingsdichtheid van 44,7 inwoners per km². Het aantal bewoners neemt de laatste jaren sterk toe. De inwoners noemen zich Isignois en Isignoises.

De stuwdam in de Selune
In de gemeente zijn een 43-tal bedrijven gevestigd die werkgelegenheid bieden aan bijna 800 mensen. Uiteraard is een deel van de bevolking werkzaam bezig in de agrarische wereld, de overigen zijn kleine middenstanders. De bevolking is relatief jong. 53,8% is jonger dan 40 jaar.

Isigny-le-Buat heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Er zijn vele wandelpaden aangelegd. Maar ook kan men heerlijke fietstochten maken, de kanton/gemeente kent vele mogelijkheden van paardrijden tot mountainbiken.
De Selune is rijk aan vis, dus wie een hengeltje wil uitgooien komt aan zijn trekken.

Het winkelcentrum
In Isigny-le-Buat worden veel locale producten aangeboden, u kunt daarbij denken aan kaas, vleeswaren, worsten en cider.

In het leuke winkelcentrum zijn alle zaken vertegenwoordigd welke u het leven aangenaam kunnen maken, variërend van een supermarkt, via slager en bakker, tot kledingzaken en kapper.