ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Précey

Précey, een gezellig dorpje

De dorpskerk, nu en 80 jaar geleden
 
Précey is een kleine gemeente, gelegen in het departement Manche, kanton Ducey en ligt op ca. 10 km. ten zuiden van Avranches.
Het is te bereiken via de A84, vervolgens volgt u de E 401.

De gemeente telt 446 inwoners (2007). In acht jaar is dat een stijging van ca. 25%.Dit onder de invloed van aantrekkende werkgelegenheid in de regio. Onder de gemeente Précey vallen ook de kerkdorpen Breux, Le Goupillières, Le Montils en Le Bizolière.

De oppervlakte van Précey is 7,8 km² en de bevolkingsdichtheid is 43,3 inwoners per km². Het beekje Barbacan stroomt door het dorp. Leuk om een hengeltje in uit te gooien.

In het centrum van de gemeente staat een in de XIX eeuw gebouwde kerk.

In het verleden kwamen de kinderen van Generaal Valhubert regelmatig op vakantie in Précey. Iets waar nog steeds met enige trots op wordt terug gekeken. Het verleende het dorp nogal wat aanzien. De vakantiewoning is nog steeds terug te vinden.

Centraal in het dorp staat het, voor Franse gemeenten, schijnbaar onmisbare monumentje voor de gevallenen in de beide Wereldoorlogen.

La salle polivalente
Veel te winkelen valt er niet in Précey. Een paar kleine winkeltjes kunnen u in de meest noodzakelijkje levensbehoeften voorzien. Wel zijn er merkwaardig genoeg een aantal leuke restaurants.
Wel is men trots op de polyvalente zaal, een fraai gebouw dat kan worden gebruikt voor feesten, bruiloften, bijeenkomsten en evenementen.

De mensen zijn trots op hun gemeente. In tegenstelling tot andere gemeenten, is er geen spanning tussen de inwoners en die van de kerkdorpen. Précey is een leuke gemeente om te leven. Oude sagen en legenden ten spijt.