ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Ducey

Hartelijk welkom in Ducey

De historische brug over de Sélune bij nacht

Prima verzorging van de maag

De Sélune splitst de stad in twee
Ducey is een gemeente in het departement Manche. Ducey is hoofdstad van het gelijknamige kanton en ligt op ca. 7 km. ten zuiden van Avranches. Het is te bereiken via de N 175 vervolgens de N 176. De gemeente is trots op de brevetten Ville Fleuri en Village Etappe, twee nationale erkenningen die aan strenge controles onderhevig zijn.

Gemeentewapen, ingebed in een oude muur
De gemeente telt 2.342 inwoners (2004). De oppervlakte van Ducey bedraagt 11,2 km² De bevolkingsdichtheid is 208,9 inwoners per km²
Het merendeel van de bevolking leeft van kleine middenstand, toeristenindustrie of is werkzaam in de nabijgelegen grotere bedrijven.

Aan de ingang van het dorp staat het monumentale Chateau Montgommery, In 1521
trouwde Claude de Boisserie, erfgename van de heerschappij van Ducey met
Jacques de Montgomery, waardoor het land in handen kwam van een van oudste en
bekendste Normandische families.
De bouw van het kasteel dateert uit de vroege 17de eeuw en werd uitgevoerd door Gabriel II van Montgomery. Dit was de zoon van Gabriel I die bekend werd door het doden van Koning Hendrik II op 30 juni 1559.

Het kasteel is goed geconserveerd en staat open voor het publiek. Het is bekend om de schitterende beschilderde plafonds, de gigantische open haard en de geweldige trap.

Het kasteel is in perfecte staat en wordt thans gebruikt als gemeentehuis en expositiegebouw.

De kerk, aan de rand van het centrum is in die zin een merkwaardig bouwwerk omdat ze totaal verschillend is van andere kerken in de omgeving. Gebouwd in de 18de eeuw, voelde de architect zich geroepen een grapje uit te halen. Hij bouwde de toren losstand van de kerk en via een brug kan men van de zolder in de kerk naar de klokkentoren.

Ducey ligt in het centrum van schitterende schoonheid. Het dorp wordt doorsneden door de rivier de Sélune, die in het midden van het dorp een klein eiland creëert. De oude brug over de Sélune is ongeveer 1.700 jaar oud en staat op de lijst van nationale monumenten.

Ducey is levendig. Tal van leuke winkeltjes maken het aantrekkelijk. Er zijn goede sociale en maatschappelijke voorzieningen.
Er is volop mogelijkheid om uit te gaan of lekker te eten.

Op medisch en onderwijsgebied is Ducey goed ingericht. Op toeristisch gebied is er veel te beleven. De informatievoorziening laat niets te wensen over.


Chateau Montgommery
De kerk met losstaande toren