ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Saint-Ovin

De Saint Ouen kerk, dateert uit de 18de eeuw
Saint Ovin is een kleine gemeente in het departement La Manche, kanton Avranches. Het is gelegen ca. 12 km. ten oosten van Avranches en te bereiken via de D5.

Saint Ovin heeft historisch gezien een interessante achtergrond. Op 1 januari 1973 werden de gemeenten La Boulouze en Mesnil-Ozenne samengevoegd tot een gemeente en werd de naam van Saint Osvin gewijzigd in Saint-Ovin. In 1983 echter, kreeg Mesnil-Ozenne haar autonomie terug. Saint-Ovin werd formeel een deel van het kanton Avranches, het deel la Boulouze werd toegevoegd aan het kanton Ducey.

Hoofdstraat van Saint-Ovin
De gemeente groeit langzaam. Telde het in 1975 nog maar 527 inwoners, het aantal was in 1999 gestegen tot 688. De oppervlakte van Saint-Ovin is 1.293 ha.
Saint-Ovin is een fris dorpje. Er zijn een paar kleine winkeltjes en het dorp is in staat in haar eerste behoeften te voorzien. Voor gecompliceerde zaken bent u aangewezen op Avranches.

Opvallend is de staat van onderhoud van Saint-Ovin. Plantsoenen en straten zijn goed bijgehouden. Voor een gemeente met zo weinig inwoners valt op dat het gemeenschapgeld hier goed wordt aangewend.


Petit Restaurant en Bar-Tabac
Gemeentehuis Saint-Ovin