ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Lorraine – Lotharingen

Lorraine – Lotharingen

Lorraine verwent haar bezoekers. Natuurliefhebbers ontdekken er uitgestrekte bossen, meren, het massief van de Vogezen en maar liefst drie natuurparken.

De steden Nancy, Metz, Epinal en Verdun lenen zich uitstekend voor een stadsverkenning. Deze steden zijn pareltjes op het gebied van cultuur en architectuur.

Ook wie op zoek is naar traditionele ambachten komt aan zijn trekken: vioolbouw in Mirecourt, kristal in Baccarat, textiel van de Vogezen in Ventron, aardewerk in Sarreguemines en Longwy.

De getuigenissen van de ‘Art Nouveau’ (Jugendstil) beweging in Nancy en de route gewijd aan de beeldhouwer Ligier Richier zijn slechts twee voorbeelden van de vele artistieke uitingen van kunstenaars uit Lorraine.

Aan gelegenheid voor ontspanning ontbreekt het evenmin. Een partijtje golf of een ontstresskuur in een van de vijf kuuroorden, Lorraine biedt voor iedereen een alternatief. En dan moet u uiteraard de lokale streekgerechten niet missen, want de Lotharingse specialiteiten (zoals de wereldberoemde Quiche Lorraine) en gastronomie zullen zelfs de meest veeleisende smulpapen kunnen verleiden.  

Deel deze link op Facebook

Departement Meuse. Een paradijs voor vissers.

Departement Meuse. Een paradijs voor vissers.

Veel liefhebbers van de visvangst denken dat ze voor het vangen van een zalm naar Noorwegen of Ierland moeten. Niets is minder waar. Op anderhalf uur rijden van Maastricht kunt u al rustig uw hengel uitgooien.

Meer informatie >>