ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Bretagne

Bretagne

De naam Bretagne is feitelijk dezelfde als Brittannië. In Nederland kent men de overeenkomst tussen Bretagne (het hier beschreven Franse schiereiland) en Groot-Brittannië nauwelijks. In het Frans heten ze Bretagne en Grande-Bretagne. In het Engels heten ze Brittany en (Great) Britain.

Deze naamgeving staat in nauw verband met de historie van Bretagne.

De regio, die in het noorden aan het Kanaal grenst en aan de zuidkust aan de Atlantische Oceaan, telt samen met de eilanden voor de kust meer dan 2.500 km kust, waarvan grote delen bestaan uit grillige inhammetjes met prachtige strandjes.

Bretagne één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk

Bretagne is één van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. De toeristische trekpleisters worden vaak in een korte periode door vele toeristen bezocht. Dit heeft uiteraard invloed op de natuurlijk omgeving. Om het milieu te beschermen werkt Bretagne daarom voortdurend aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Daarmee behoort zij volgens het Franse weekblad La Vie tot één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk.

Voor het achtste jaar op rij onderzocht het Franse weekblad La Vie hoe de 96 departementen die Frankrijk telt, scoren op het gebied van duurzaam toerisme. Hierbij werd gekeken naar biologische landbouw, afvalverwerking, water- en luchtkwaliteit, duurzame consumptie, bescherming van de biodiversiteit en inzet van duurzame energie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vier departementen van Bretagne, Finistère, Cotes d’Armor, Morbihan en Ille-et-Vilaine, tot de top 10 van de meest duurzame departementen van Frankrijk horen.

Duurzaam toerisme in Bretagne
Duurzaam toerisme is een vorm van toerisme die verantwoord is, die de natuurlijke, culturele en sociale bronnen respecteert en op de lange termijn beschermt. In Bretagne wordt continu gezocht naar een evenwicht tussen de invloeden die het toerisme heeft op economische, sociale en milieutechnische factoren. De resultaten van het onderzoek van het weekblad La Vie tonen aan dat de regio Bretagne daar goed in slaagt.

 

 

Deel deze link op Facebook

Overnachten in oude cidervaten

Overnachten in oude cidervaten

In Bretagne gaat men steeds een stapje verder om de bezoekers iets nieuws voor te schotelen. Dat u kunt overnachten in boomhutten, waterlodges, joerten en Pipowagens was al bekend. Nu is er iets origineels aan toegevoegd.

Meer informatie >>

Retro op de fiets tijdens de Tour de Rance Vintage

Retro op de fiets tijdens de Tour de Rance Vintage

Samen met Joop Zoetemelk op retro manier een tour etappe rijden. Dan op naar Dinan in Bretagne.

Meer informatie >>