ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Welke voorzieningen heeft Pontorson

Openbaar vervoer:       
Pontorson is bereikbaar per trein.
Het oude station van Pontorson is een vast onderdeel in de geschiedenis van Pontorson. De spoorlijn naar Moidrey werd in 1873 in gebruik genomen.
De SNCF onderhoud lijndiensten naar de Mont-Saint-Michel en andere kustdorpen.

Medische faciliteiten;   
In Pontorson bevinden zich een aantal huisartsen en een tweetal apotheken.

Winkelmogelijkheden:   
In Pontorson zijn legio mogelijkheden tot shoppen. Van luxe artikelen tot dagelijkse benodigdheden. Daarnaast zijn er een aantal fraaie kledingzaken, kapsalons en boeken- en tijdschriftenzaken.
 
Weekmarkt:
Elke woensdag

Sportverenigingen:   
Pontorson heeft verschillende sportverenigingen, o.a.: een volleybal- en tafeltennisclub, Thai boksen, atletiek, een voetbalvereniging, een behoorlijke sportschool, een gymnastiekvereniging, een handbalvereniging, een judo club, een wielerclub en een grote hippische vereniging.

Diversen:   
Tijdens het eerste weekend in maart vindt er een antieke automarkt plaats. Tal van klassieke auto’s, onderdelen en boeken verwisselen van eigenaar. Zeker een bezienswaardigheid.

Elk jaar in het derde weekend van september is er de “Antiek Beurs” tevens een tentoonstelling over de geschiedenis van Pontorson waarbij bijzondere stukken uit de gemeentelijke archieven uit het stof worden gehaald.