ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Welke voorzieningen heeft Avranches

Scholen:
Avranches heeft als regiocentrum een groot aantal scholen. Acht scholen voorzien in het lager en middelbaar onderwijs. Daarnaast zijn er een aantal scholen waar men voor beroepsonderwijs wordt opgeleid en waar verschillende cursussen worden gegeven.

Medische faciliteiten:
De stad beschikt over een ziekenhuis – Centre Hospitalier Avranches-Granville en een polikliniek: Polyclinique de Brocage.
Verder zijn er in de stad een zevental huisartsenpraktijken gevestigd.
Een viertal apotheken leveren een 24 uurs service.
Avranches herbergt vijf opticiens en een audiocentrum.
Tenslotte kunt u voor uw huisdieren terecht bij een tweetal dierenartspraktijken.

Winkelmogelijkheden:
Ruim 150 winkels verschaffen u alle mogelijkheden datgene aan te schaffen waarnaar u op zoek bent. Van de warme bakker en versslager tot aan een aantal bloemenwinkels, cadeaushops en cosmeticazaken. Een vijftal boeken- en tijdschriftenwinkels leveren niet alleen lectuur in de Franse taal, maar ook buitenlandse tijdschriften, waaronder Nederlandse, zijn ruim vertegenwoordigd in het assortiment.
En natuurlijk, aan kleding en schoenenzaken geen gebrek.
 
Weekmarkt:
Elke zaterdag

Sportverenigingen:
Avranches beschikt over 30 sportverenigingen, variërend van voetbal en wielrennen, tot bridge en pétanque. U kunt tennis spelen of lid worden van een rugbyclub. Zelfverdedigingsporten als judo, karate en aikido kunnen worden beoefend. Avranches heeft een bloeiende basketbalvereniging. Daarnaast zijn er veel evenementen op de paardensportbaan.

Diversen:
Alle grote Franse banken hebben een vestiging in Avranches (9 stuks).
Daarnaast zijn er een behoorlijk aantal assurantiekantoren in de stad gevestigd.