ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Laurent Roch

Het geslacht Roch is vast geworteld in La Manche in de regio Granville - Jullouville. Laurent is geboren in 1970.  Zijn grootvader tracteerde hem op perzikken en grijze garnalen. Samen met zijn vader maakte hij zijn eerste foto´s van de Mont Saint/Michel en van de ondergaande zon aan de kust.

Roch studeerde af als Econoom in Parijs aan de Sorbonne. Na zijn studie voldeed hij aan zijn dienstplicht en was hij een jaar gestationeerd in Frans Gyana. Na zijn diensttijd keerde hij terug naar Parijs.
In 1997 begon het snelle Parijse leven hem te benauwen. Hij was inmiddels getrouwd en vond de grote stad geen plaats om zijn kinderen op te laten groeien. In het zuiden van Frankrijk, in Grasse, de stad van de parfums, begon hij een nieuwe toekomst.

Langzaam maar zeker kwam zijn leven in het teken van fotografie te staan. Zijn grote passie is, zoals hij het zelf betiteld `Straatfotografie`.

Laurent Roch is gepassioneerd door het `Gewone` straatbeeld. Maar hij is altijd op zoek naar mensen in combinbatie met het ongewone, waarbij de combinatie mensen en lijnen hem het meest raakt.

Zijn werk is sober en direct. Het liefst werkt hij in zwart-wit. Hoewel zijn kleine uitstapjes in kleur niet te versmaden zijn. Zijn foto’s zijn bijzonder indringend en leggen de ziel van het object genadeloos bloot. Op korte termijn zal zijn werk in Nederlandse en Belgische galeries te koop worden aangeboden.
Een expositie van zijn werk in Nederland wordt momenteel voorbereid.