ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Aurore Folny 
 
Deze jonge kunstenares werd geboren op 21 november 1985. Door haar grenzeloze liefde voor dieren leek zij voorbestemd om dierenarts te worden.
Toch stak haar tweede liefde al snel de kop op.
Tijdens colleges maakte ze regelmatig vluchtige krabbeltjes. Bij haar medeleerlingen vielen deze op en ze werd gestimuleerd om zich verder in de grafische richting te gaan bekwamen.
Later maakte zij kennis met Moloch, een kunstenaar die het historische stripverhaal nieuw leven wilde inblazen.

Ze besloot hierdoor van beroep te veranderen en schreef zich in voor het BEDEA in Carolles. In 2003 en 2004 volgde ze daar lessen waarbij ze zich de grondbeginselen van de strip- en cartoontechniek eigen maakt.

 
Ze exposeerde twee keer op de manifestatie Desinator in Saint Hilaire de HarcouŰt. De eerste keer als amateur. Het jaar later als professional. Hier maakte ze kennis met Eriamel, de uitgever van Assor BDE, een serie van Historische strips. Hij stimuleert haar deel te nemen aan Forum des Arts in St. Malo.

Op deze expositie maakt zij kennis met de tekenaars DranaŰl en Guy Michel. Van hen kwam de vraag mee te werken aan hun albums, waar ze aanvankelijk begon met inkleuren. Ze genoot zodanig van de medewerking aan deze projecten die volledig tegemoet kwamen aan haar verlangens en eigen stijl, dat ze hierin haar draai heeft gevonden.

Haar sober coloriet straalt een volledig eigen en zeer originele stijl uit. De soberheid van haar kleuren maakt haar werk onmiddellijk herkenbaar.

Wij zijn in grote afwachting van haar eerste volledig eigen werk.

Voor meer informatie kunt u terecht op haar website: http://www.aurorefolny.com