ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Albert Bergevin

Affiche “Avranches” van Bergevin

Le jardin Bergevin
Albert Bergevin werd op 11 juni 1887 in Avranches geboren als zoon van een antiquair. Vanwege de aanzienlijke kunst- en antieke voorwerpen die in de zaak van zijn vader passeerden, kreeg hij al vroeg grote belangstelling voor zowel schilder- als beeldhouwkunst, boeken en schrijven. Door zijn ouders gestimuleerd besloot hij al vroeg zich aan de schilderkunst te wijden.

De vrouwenklas van Academie Julian
Hij schreef zich in voor de Académie Julian. Dit was een in hoog aanzien staande prive opleiding gesticht door Rodolphe Julian in 1868.
Destijds liet de officiële kunstopleiding, de Ecole des Beaux Arts in Parijs, geen vrouwen toe. Deze nieuwe academie accepteerde zowel mannen als vrouwen, hoewel aanvankelijk in gescheiden klassen.

Na het afronden van zijn opleidingen, vestigde Bergevin zich in Saint-Jean-le-Thomas waar hij zich ontwikkelde tot een zeer gerespecteerd schilder en graficus. Het huis waarin hij verbleef, samen met zijn vrouw, is door de gemeente bijzonder goed onderhouden en is bekend als Le Jardin Bergevin.

Bergevin overleed in 1974. Le Musée municipal d’Avranches heeft een complete zaal ingericht, waarin werken van Bergevin permanent zijn tentoongesteld.