ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Bernard Chenez

 
Bernard Chenez is een Frans tekenaar en ontwerper. Maar hij is veel meer.
Chenez werd geboren op 2 april 1946 te Donville-les-Bains.

Het leven aan de zee rond de baai van de Mont Saint-Michel verklaart waarschijnlijk zijn passie voor de zeilsport.

Vanaf 1972 is hij productief als illustrator, reclamecampagne ontwerper, tekenaar van stripboeken en hij heeft een groot aantal exposities op zijn naam staan.

Op 7 september 1972 wordt zijn eerste politieke cartoon gepubliceerd in Le Monde, een van de grootste kwaliteitskranten in Frankrijk.

Van 1979 tot 1984 blijkt zijn passie voor andere sporten. Hij neemt deel aan talloze rally’s om het Franse kampioenschap en het wereldkampioenschap. Hij rijdt o.a de rally van Monte Carlo en de rally van Corsica.

 
Van 1984 tot 1997 illustreert hij elke week de artikelen van Jean-François Kahn in “l’Événement du jeudi”.In de periode van 1985 tot 1994 onderneemt hij een groot aantal reizen, waaronder naar Japan. Hij werkt daar voor een aantal media en houdt er exposities.

In 1987 verschijnt zijn werk als cartoonist in “Le Sport”. Vanaf 1988 is hij verbonden aan L´Equipe en woont hij alle grote sportevenementen bij, waaronder de Tour de France, Olympische Spelen en Roland Garros, waarbij hij deze evenementen dagelijks mijn zijn scherpe stijl van tekenen deze van commentaar voorziet.

Van 1992 tot 2002 werk hij mee aan diverse programma´s op Canal+, waar hij in dat jaar vertrekt en toetreedt tot de sportredactie van France 2.