ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Bezienswaardigheden in Le Mesnil-Ozenne

Het eeuwenoude kruisbeeld

De kerksteen ook wel vloersteen

Indrukwekkend hoofdaltaar

Zoals gezegd. De geheel gerestaureerde kerk verdient alle aandacht en bewondering.
Vˇˇr de kerk staat een van de oudste kruisbeelden van NormandiŰ. Schitterend vormgegeven en bijzonder stijlvol. Naar schatting 700 jaar oud.

Bij het binnenkomen, valt al meteen een prachtige vloersteen op waarop het jaartal van inwijding en de namen van de betroken zijn vermeld.

U passeert de prachtige doopvond. Deze is geheel uit ÚÚn stuk marmer gehouwen en voorzien van een met zorg gedreven koperen deksel.

Onmiddellijk valt het middenschip op met aan het einde het prachtige hoofdaltaar. Het gehele koor is voorzien van prachtig houtsnijwerk.

Aan weerszijden van het hoofdaltaar zijn, en dat is zeldzaam in de oudere kerken van deze regio, twee, met dezelfde zorg vormgegeven bijaltaren geplaatst.

Verder valt het simpele, maar uitstekend uitgevoerde glaswerk van de ramen op. Niet voorzien van allerlei liturgische of Bijbelse taferelen, maar juist die simpelheid is aansprekend.

En tenslotte mag de beschermheilige van de Parochie, de beeltenis van de H. Theresia uiteraard niet ontbreken. Zij heeft dan ook een prominente plaats in de kerk.

We hebben intussen veel kerken, zowel van buiten als van binnen mogen bewonderen. De kerk van Le-Mesnil-Ozenne, verdient een eervolle vermelding. Uw bezoek meer dan waard.

Siciliaans marmer
De twee bijaltaren
Mooi brandschilderwerk
Heilige Theresia