ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

29 augustus – Treinontsporing in Caen.

29 augustus – Treinontsporing in Caen.

In 1912 werd de gemeente Caen mede-eigenaar van de l’Administration des Chemins de Fer de l’Ėat, die in 1908 la Compagnie de l’Ouest had gekocht. Men begon na de overname van het spoorwegbedrijf voortvarend plannen te maken. Het bestaande station van Caen moest worden omgedraaid, zodat de ingang naar de stad werd gericht.

Door deze verbouwing zou ook het goederenstation moeten worden verplaatst hetgeen een behoorlijk bedrag zou kosten. Om die reden werd het project als te duur, voorlopig afgeblazen.

Een nieuw plan voor de herontwikkeling van het station werd in februari 1929 gepresenteerd. Opnieuw ontstond er een conflict in de gemeenteraad. Er was opnieuw een financieel conflict tussen de gemeente en la Compagnie de l’Ouest en weer werd het project uitgesteld. Maar daarna hielp het lot een handje.

Op 29 augustus 1920, rond negen uur in de ochtend, startte een locomotief met 21 wagons, totaal 325 ton zwaar om te gaan rangeren op het goederenemplacement. De trein moest daarvoor eerst een stuk doodlopend spoor oprijden. De bestuurder dacht dat hij rechtstreeks het hoofdspoor op reed en gaf zijn stoker opdracht gas te geven. Op het laatste moment zag de stoker dat ze op een verkeerd spoor zaten. Hij remde uit alle macht, maar de trein bleef doorglijden en ging, vanwege de te hoge snelheid, dwars door de rem- en stootblokken. De trein ramde daarna de muur van het station en de spoordijk begaf het onder het gewicht van het gevaarte.

De bestuurder en de stoker waren inmiddels van de locomotief gesprongen. De locomotief stortte 5 meter naar beneden, terwijl de wagons die hij voorttrok zich losscheurden van het gevaarte. De bezoekers van het terras van de koffiebar “Rising Sun” zagen plotseling een zonsverduistering op zich afkomen en konden zich net op tijd terug trekken in de tuinen van de zaak.

Wonder boven wonder vielen er geen gewonden bij dit incident.

De locomotief versperde alle verkeer in het centrum van de stad en ook de trams konden niet meer rijden. De ingenieur Raoul Dautry wist een constructie te bedenken in de vorm van een hellend vlak, waardoor de locomotief schuin kwam te staan en een deel van de straten weer vrij konden worden gemaakt.

Door het ongeluk kwam de verbouwing in een stroomversnelling. Hoewel, het duurde nog tot mei 1931 voor alle partijen het met elkaar eens waren. Maar de architect Henri Pacon kon beginnen met die bouw. Het vernieuwde station werd in 1934 in gebruik genomen.