ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

24 augustus – Watervliegtuigen in Deauville.

24 augustus – Watervliegtuigen in Deauville.

Op 24 augustus 1913, in een sfeer die we nu kennen als de Belle Ėpoque, organiseerde l’Aéro-Club de France, een wedstrijd voor watervliegtuigen van Parijs naar Deauville. Het evenement werd ondersteund door de gemeente Deauville en het plaatselijke casino om de prijzenpot te spekken.

Een aantal deelnemende vliegtuigen waren afkomstig uit de fabrieken van Borel. In 1911 ging Gabriel Borel, samen met de gebroeders Morane-Saulnier aan de slag als vliegtuigbouwer. Ze bouwden de Morane-Borel eendekker die, bestuurd door de piloot Védrines tussen 21 en 26 mei 1911 de eerste vlucht tussen Parijs en Madrid voor zijn rekening nam.

Met name Borel ontwierp een reeks vliegtuigen waaronder de Morane-Saulnier, in de Eerste Wereldoorlog een geducht wapen van de Fransen. Borel zou zich toe gaan leggen op het ontwerpen van watervliegtuigen.

De ongeveer 25 deelnemers vertrokken uit Pecq in de gemeente Saint-Germain-en-Laye. Ze werden uitgezwaaid door meer dan 50.000 enthousiaste kijklustigen. De piloten moesten de lussen van de Seine volgen.

Na het vertrek uit Parijs vloog de eerste deelnemer om 10.30 uur over Rouen. Het was een Lavasseur die bestuurd werd door Nieuport.

Bijna een uur later passeerde Chetnet in zijn Borel de stad. Het toestel maakte een stabiele indruk en was opvallend sierlijk.

Om 11.35 uur wilde een andere piloot zijn toestel op de Seine zetten wegens technische mankementen. Het liep uit op een enorme crash, waarbij de piloot en zijn passagier omkwamen.

Na ruim vier uur vliegen was het Chetnet die, omstreeks 13.00 uur, als eerste zijn toestel op het water van het Kanaal, bij de haven van Deauville neerzette.

Het duurde lang voor anderen Deauville bereikten. De laatst aankomende landde na 19.00 uur, zes uur later. Het verhaal gaat dat een van de deelnemers zijn toestel op de Seine neerzette, drie uur de tijd nam om uitgebreid te lunchen en alsnog tweede werd.

In het Musée de l’Air et Espace bij het vliegveld van le Bourget herinnert een leuke tentoonstelling aan de heldendaden uit 1913.