ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

8 juli – Per trein van Parijs naar Cherbourg.

8 juli – Per trein van Parijs naar Cherbourg.

Aan het begin van 1852 beschikte Frankrijk al over meer dan 3.500 kilometer aan spoorwegen. Daarbij was een lijn die liep van Parijs via Rouen naar Le Havre. Deze lijn was van groot economisch belang omdat veel goederen van overzee in de haven van Le Havre werden gelost en vandaar verder landinwaarts werden vervoert.

Toch voelde men zich in Normandië tekort gedaan.  Waarom boog de lijn in Rouen af naar het noorden en bleef het hele zuidwestelijke deel van de regio onbereikbaar?

De Kamer van Afgevaardigden was het na lang lobbyen eens met de eis van Normandië. Op 8 juli 1852 werd ingestemd met de aanleg van een spoorlijn van Parijs, via Evreux, Lisieux en Caen naar Cherbourg.

Het werk werd uitbesteed aan de Société des Chemins de Fer de l’Ouest, een fusie van vijf verschillende bedrijven die kort daarvoor was ontstaan.

Op 18 november 1855, na drie jaar van conflicten, geruzie en onteigeningen, kwam de eerste trein aan op het station van Caen. Maar toen doken er onmiddellijk nieuwe problemen op. Moest de trein van Caen via Bayeux rijden of moest de hoofdstad van La Manche, Saint-Lô worden aangedaan? Het werd uiteindelijk Bayeux omdat dit voordeliger was. Als doekje voor het bloeden werd er een aparte lijn aangelegd van Bayeux via Lison, dat aan de spoorweg naar Cherbourg lag, naar Saint-Lô.

Op 14 juli, de nationale feestdag, arriveerde de eerste trein vanuit Parijs in Cherbourg. Als hoge gasten voor deze speciale gelegenheid bevonden zich keizer Napoleon III en keizerin Eugénie aan boord.

Toch duurde het afronden van het complete plan tot 1862 voordat de aansluitende lijn van Parijs naar Granville gereedkwam. Voor Granville, Coutances en Avranches betekende dit het begin van de toeristenindustrie.