ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Tussentijdse oplossingen - Opslag

Tussentijdse oplossingen - Opslag

U heeft alle geluk van de wereld gehad. Uw huis in Nederland is onverwacht snel verkocht. Maar er dient zich wel een ander probleempje aan.

Uw toekomstige Franse woning staat nog vol met spullen die nodig zijn om de opknapbeurt tot een goed einde te brengen. Het duurt zeker nog drie maanden voor u daar kunt inhuizen, maar uw huidige woning moet over twee weken leeg opgeleverd worden. U heeft tijdelijke opslag nodig.

Er zijn twee mogelijkheden. U kiest voor self-storage of u laat, vooruitlopend op uw verhuizing alles opslaan bij uw verhuisbedrijf.

Wat is het voordeel van self-storage? Zij zijn op bijna elk industrieterrein te vinden. U heeft makkelijk toegang tot uw opslagruimte, soms zelf zeven dagen, 24 uur per dag.

Wat zijn de nadelen? Alles dient vaak via lange gangen door uzelf aan- en afgevoerd te worden. Het is niet uitgesloten dat de door u gehuurde ruimte in een onmogelijke hoek van het bedrijf ligt. En, niet onbelangrijk, vaak dient u een ruimte met meer m³ af te nemen dan u eigenlijk nodig heeft.

Het verhuisbedrijf maakt gebruik van mobiele opslagkisten met een inhoud van 10 m³ die voor uw deur worden geplaatst. Daar worden uw spullen zo economisch mogelijk ingeladen. Vervolgens worden deze kisten in een afgesloten en verwarmde loods geplaatst in afwachting van de verhuizing. Ze worden moeiteloos en kosteloos in de verhuiswagen geplaatst.

In het geval van een verhuizing is de opslag voor maximaal een maand mee verzekert, zonder extra kosten. Voor een langere periode kan door uw verhuizer eventueel een kortlopende verzekering worden afgesloten. Maar door de goede contacten die de verhuizer heeft met de verzekeraars, kan de inboedelverzekering van uw woning vaak geheel of gedeeltelijk worden overgezet, doorgaans zonder bijkomende kosten.

Het huren van opslag bij uw verhuizer kan heel leuk en zelfs nuttig zijn. U had al het plan om nieuwe meubels te kopen om deze mee te nemen naar uw nieuwe optrekje in Frankrijk. Dan kan de opslag bij uw verhuizer een goed alternatief zijn. U kunt uw nieuw aangeschafte spullen rechtstreeks bij uw verhuizer af laten leveren. Daar wordt op uw verzoek alles goed gecontroleerd op schade. Incomplete of beschadigde goederen laat uw verhuizer meteen weer inladen om ze te ruilen of vervangen.

We hebben het nog niet over de prijs gehad. Uw verhuizer rekent voor een ingepakte verhuiskist met een inhoud van 10 m³ € 50,- per maand. Bij een self-storage mag u 10 m³ dozen en inboedel met uw aanhangertje aanvoeren en zelf in een hokje proppen voor een prijs die in de buurt van de € 70,- per maand ligt.

Maar het grootste verschil is, voor de verhuizer bent u een gerespecteerde relatie. Bij een self-storage een anonieme afnemer van dure ruimte.