ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

De verhuizing.

De verhuizing.

Hoe gaat u uw verhuizing aanpakken? Maar is het wel zo simpel? U komt voor allerlei vragen te staan. Is er sprake van een deel of een complete overbrenging van uw inboedel naar uw nieuwe woning in Frankrijk?

Kiest u er voor om zelf uw verhuizing te regelen met eigen vervoer? Of schakelt u toch een verhuisbedrijf in?

We gaan hierbij in op een aantal punten die voor u van groot belang kunnen zijn.

De eerste en meest gestelde vraag die een verhuizer te horen krijgt is: “Wat gaat het kosten?” Het antwoord op die vraag is meestal teleurstellend. Een verhuizing is net even iets anders dan een brood bij de bakker kopen. Daar hangt een vast prijskaartje aan.

Als u in contact komt met een verhuizer die meteen een prijs kan geven, wees dan op uw hoede!

Een eerlijke verhuizer zal als antwoord geven dat hij dat niet weet. Maar na doorvragen, de verhuistaxatie inplannen, inventarislijst maken kan hij zich een redelijke goed beeld vormen van de hoeveelheid goederen, de aard van de goederen, de extra werkzaamheden zoals het demonteren van de meubels en later weer monteren. Vergeet ook niet het vooraf aanleveren van verhuisdozen en de optie om uw spulletjes (deels) in te pakken. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om het hele werk inzichtelijk te krijgen.

Momenteel rijden verhuistaxateurs veel minder kilometers dan vroeger om woningen van binnen te bekijken. Dankzij het gebruik van smartphones kunnen er overzichtsfoto’s of zelfs filmpjes worden gemaakt van de inventaris.

Deze methode wordt tegenwoordig veel toegepast en scheelt enorm in tijd.

Het gemak van het laten uitvoering van het werk door een verhuisbedrijf behoeft natuurlijk niet beargumenteerd te worden. Een van de grootste voordelen is opnieuw internet. Door gebruik te maken van de elektronische snelweg kunnen verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde werkzaamheden, b.v. verhuizingen naar Frankrijk, snel worden gevonden.

Dat kan voor u een voordeel opleveren. De verhuizer kan bepaalde verhuizingen naar Frankrijk combineren waardoor zich voor u een duidelijk prijsvoordeel aan kan dienen. Het verhuizen door Europa is hierdoor veel goedkoper geworden.

Door deze gecombineerde verhuizingen is het ook mogelijk geworden een beperkt aantal stukken te vervoeren tegen bijzonder aantrekkelijke tarieven. Ook kunt u door deze mogelijkheid extra goederen na laten sturen.

Om allerlei redenen, gemak, kosten, verzekering (waar we nog op terug komen) en betrouwbaarheid gaat onze voorkeur uit naar de erkende en betrouwbare verhuizer.