ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Retro op de fiets tijdens de Tour de Rance Vintage

Retro op de fiets tijdens de Tour de Rance Vintage

In 2015 gaat een van de etappes van de Tour de France door Bretagne en doet ook Dinan aan. Deze stad is onderdeel van het departement Côtes-d’Armor en ligt op 31 km. van het historische Saint-Malo

Maar dit stadje heeft ook haar eigen fietsevenement: de Tour de Rance. De Rance is een rivier die ontspringt in Côtes-d’Armor en mondt uit in het kanaal bij Saint-Malo. Bij de monding werd een waterkrachtcentrale gebouwd die werkt op de beweging van de getijden.

Tijdens dit eigenzinnige evenement rijden de deelnemers in vintage kleding en op een retro fiets langs de oevers van de Rance. Naast een flinke dosis plezier, levert het evenement ook een bijdrage aan de strijd tegen kanker. De Nederlandse Tour de France winnaar Joop Zoetemelk neemt dit jaar deel. 

Op zondag 24 mei vindt de tweede editie van de Tour de Rance plaats. Dit evenement streeft ernaar fietsen, cultuur en erfgoed met elkaar te combineren. Deelnemers kleden zich in vintage (fiets)kleding en stappen op een retro fiets. Het bonte gezelschap vertrekt vanuit het centrum van Dinan en fietst door de prachtige omgeving van dit middeleeuwse stadje langs vele bijzondere plekken en historische monumenten. 

Na een typisch Bretonse lunch zijn er drie routes naar keuze: 45 km (sportief), 23 km (recreatief) en 7 km (voor kinderen/gezinnen). De drie routes komen uit in Calorguen, waarvandaan alle deelnemers terugkeren naar Dinan voor een gezamenlijke aankomst.

Dit jaar zullen enkele prestigieuze renners deelnemen aan de Tour de Rance, waaronder de Breton Bernard Hinault en de Nederlandse Tour de France winnaar Joop Zoetemelk.

Rondom het parcours is van alles te beleven. Er worden concerten georganiseerd, er is een circus, een fietsmuseum, culinaire activiteiten en nog veel meer. De opbrengst van deze dag wordt gebruikt voor de strijd tegen kanker.
De Tour de Rance Vintage is dus een leuk én verantwoord uitje voor jong en oud!

Kijk voor meer informatie en voor een sfeerimpresse op: www.tourderancevintage.fr