ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Overnachten in oude cidervaten

Overnachten in oude cidervaten

In 2007 kochten Francoise en Denis Busson tien grote, oude cidervaten met een inhoud van 22.000 liter van een ciderboer die met zijn produktie stopte. Op dat moment hadden geen flauw idee wat met de vaten aan te vangen.Het duurde drie jaar voor ze er een bestemming voor hadden gevonden.

In Cornille, op een afstand van 35 km. van Rennes werd met de vaten een compleet minidorp gebouwd. Het dorpje kreeg de toepasselijke naam : ‘Les Foudres de la Fouquais’.

Vijf vaten werden neergelegd en voorzien van een tweepersoonsbed en elektra. Het werden luxe paleisjes met fraaie namen zoals : ‘Pomme d’Amour’. De huisjes staan gegroepeerd om een kampvuurplaats met picknicktafels.

Drie vaten zijn blijven staan en hierin zijn luxe doucheruimten, toiletten en een wasruimte ingericht. De twee grootste vaten dienen als gemeenschappelijke ruimte.

Als u eens van een bijzonder originele B&B gebruik wilt maken dat is dit zeker de moeite waard. Een overnachting, inclusief een goed ontbijt in Pomme d’Amour kost u € 90,-

Voor meer informatie kunt u terecht bij Francoise Busson : lesfoudresdelafouquais@hotmail.com of 00 33 6 16 82 27 88

Deel deze link op Facebook