ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

juni tot september - Middeleeuwse feesten

juni tot september - Middeleeuwse feesten

Touques, Bayeux, Château Ganne in Suisse-Normande, Crévecœur-en-Auge nodigen u uit om deel te nemen aan onvergetelijke middeleeuwse momenten uit de geschiedenis van Normandië met hen te delen.

 

Op 27 en 28 juni 2015

Het stadje Touques onder de rook van Deauville is altijd al schilderachtig om door de middeleeuwse straatjes te wandelen.

Tijdens dit weekend kun je je onderdompelen in vervlogen tijden. U wordt geconfronteerd met een grote valkeniersjacht, een nagebouwd dorp uit de tijd van Willem de Veroveraar, compleet met winkels, een boerderij en de bijbehorende bedelaars en rust uit in de oude herberg.

Voor de kinderen is er een digitale zoektocht en diverse workshops in manden vlechten, koeien melken en boter maken.

 

Op 4 en 5 juli 2015

Groot feest rond de kathedraal van Bayeux. De stad pakt uit. Ontmoet bij het stadhuis de mensen die vroeger de stad bouwden en maak kennis met hun ambachtelijkheid. Tijdens uw wandeling door de oude stad staat u plotseling oog in oog met een grote middeleeuwse boekenmarkt. Er zijn oude Normandische spelletjes voor de kinderen en uiteraard een middeleeuwse mis in de kathedraal.

 

11 en 12 juni 2015

In dit weekend worden legenden en spelletjes in het zonnetje gezet. Zelden is de archeologische opgraving van het kasteel Ganne, La Pommeraye, voor het publiek geopend. Dit fort uit de 11de en 12de eeuw wordt weer tot leven gebracht.

Er is een middeleeuws theater, een diner met de smaak van de middeleeuwen en een grote markt.

Een vriendelijk festival in het hart van Suisse Normande.

 

2 tot 9 augustus 2015

Gedurende deze week volgen we het scenario van het middeleeuwse Crévecœur-en Auge. Elke dag wordt hier een nieuwe overlevering gespeeld. U kunt zelf deelnemen aan het theater en uitgroeien tot een speler in een van de prachtige reconstructies.

U kunt de dag verlengen met levendige middeleeuwse banketten in de taverne.

Via een unieke optocht maakt u kennis met het middeleeuwse Normandië die terug te vinden is in een 12de eeuws herenhuis dat op wonderbaarlijke wijze gespaard is gebleven.

15 en 16 augustus 2015

Op deze dagen is er een leuk familie evenement in het kasteel van Willem de Veroveraar in Falaise dat zich ook verspreid tot de rotsen in de omgeving. Het evenement wordt opgeluisterd door muziekgroepen, clown, en ridders te paard.

Neem de tijd om via dit historische kasteel het verleden te ontdekken.

 

20 september 2015

De slag bij Val-ès-Dunes werd in 1047 uitgevoerd door de gecombineerde legers van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië en koning Hendrik I van Frankrijk. Zij namen het op tegen de legers van diverse rebellerende Normandische baronnen.

Als gevolg van het winnen van deze slag kon Willem, die daarna de bijnaam de Veroveraar kreeg, de controle houden over het westelijk deel van zijn rijk.

De slag wordt op deze dag nagespeeld. Er is een grote markt, er zijn paarden demonstraties en vooral voor de kinderen is er veel te doen en te beleven.

 

Het middeleeuwse Normandië meemaken en beleven? Houd dan deze data in uw achterhoofd of noteer ze in uw agenda.