ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Het project van Pieter.

Het project van Pieter.

Pieter maakte deel uit van een groep investeerders die op een of andere manier hun geld in Frankrijk wilden stallen. Samen met twee medisch specialisten, een tandarts, een dierenarts en twee apothekers had hij een stichting opgericht om voor de wet in orde te zijn.

Hun doel was een groot landhuis of een kasteel te kopen. Dit moest zodanig worden aangepast dat het geschikt zou zijn voor het verblijf van grote groepen mensen en aangeboden kon worden voor bruiloften, het houden van seminars of het geven van trainingen en cursussen.

Op verzoek van Pieter ging Ma-Deuxième-Vie op zoek naar een “optrekje” dat aan alle eisen kon voldoen en wij brachten hem in contact met een lokale makelaar. Object, een goed onderhouden kasteel in Normandië tegen een aantrekkelijke prijs.

Na een eerste bezoek en kennismaking ter plekke dacht Pieter eindelijk het pand gevonden te hebben waarin hij de plannen kon verwezenlijken. De plannen en mogelijkheden werden met zijn compagnons doorgesproken en iedereen was overtuigd van de mogelijkheden die dit kasteel kon bieden.

De Franse makelaar had een Nederlandse agent commercial in dienst. De vrouw van deze agent bezat een Chambre d’Hote. Het was dus bijna vanzelfsprekend dat Pieter en zijn vrouw bij hun tweede bezoek hier hun intrek namen. Uiteraard, heel zakelijk, tegen de normale betaling.

Voor het diner schoven aan bij de gastgevers en het voelde of ze bij goede vrienden op bezoek waren. Vol trots vertelde Pieter over zijn plannen en de steun die hij had gevonden bij zijn mede investeerders. Hij vertelde zijn “nieuwe vriend” in geuren en kleuren over zijn plannen en wat hij met het gebouw ging doen. Ook legde hij uit hoe zijn geldschieters hun investering met een behoorlijk rendement terug zouden verdienen. De agent gaf goed tegenspel, stelde vragen en ging de discussie aan. Deze werd, dank zij de nodige glaasjes wijn steeds levendiger.

Enkele dagen later nam Pieter telefonisch contact op met zijn vriend om de voortgang te bespreken. Maar wat een deceptie. Zijn vriend wist hem te vertellen dat de vraagprijs om onbekende reden was verhoogd met € 30.000,-

Pieter snapte hier niets van en nam opnieuw contact op met Ma-Deuxième-Vie, dat enig speurwerk uit liet voeren. Wat bleek? De eigenaar van het kasteel was helemaal niet op de hoogte van de verhoging van de koopprijs en was zelfs bereid in prijs te zakken. De agent, Pieters goede vriend had getracht op een snelle, maar minder aardige manier, zelf wat extra geld te verdienen.

Waar moet je in Frankrijk rekening mee houden? In welke valkuilen kun je terecht komen? Ma-Deuxième-Vie heeft in de loop der jaren, samen haar deskundig team een grote ervaring opgebouwd bij hulpverlening en advisering aan mensen die zich in Frankrijk willen vestigen. Maar belangrijker nog, Ma-Deuxième-Vie is een onafhankelijke adviseur en geen makelaar. Dus staat altijd voor 100% aan de kant van hen die advies inwinnen.