ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

100x Provence – Côte d’Azur.

100x Provence – Côte d’Azur.

Journaliste en historica Cathelijne van Vliet trok ooit naar de Provence er werd zodanig verliefd  op deze streek dat ze er bleef.

Vanuit haar woonplaats Nice doorkruiste ze te voet, met trein en bus, maar ook te paard deze geweldige regio. Al haar reiservaringen bundelde zij in deze uitgave.

 

Weer zo’n gortdroge reisgids, zult u zeggen. Niets is minder waar. Ze logeerde in de slaapkamer van de beruchte Markies de Sade en sliep in een kerk uit de tiende eeuw. Ze trok met een schaapherder de bergen in. Leerde de geheimen van een Provençaalse medicijnman, danste met de Gipsy Kings en bezocht de meest exclusie spa van Monaco.

Ze beschrijft de regio op een andere wijze, op een manier die nieuwsgierig maakt. Daarnaast vult ze haar informatie aan met interviews, anekdotes en historische informatie.

 

Dus niet zomaar een reisgids maar een lezenswaardig boek voor in de tuin of bij de open haard. Dit is nu echt een geweldig boek voor iedereen die zijn vakantie naar deze regio voor wil bereiden, allerlei, maar zeker andere dingen over de Cote d’Azur en de Provence wil weten.

 

Dat is wat ons betreft een echte aanrader.

Voor meer bestelinformatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.