ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

17 februari – De dag van Christophe Auguin.

17 februari – De dag van Christophe Auguin.

Op 17 februari 1997 stonden meer dan 50.000 mensen aan de haven van Granville om Christophe Auguin toe te juichen en hem een triomfantelijk onthaal te bereiden.

Christophe Auguin is geboren op 10 december 1959 in Granville. Hij volgde de een technische opleiding en werd leraar techniek aan een school in Cherbourg. Daarnaast was zijn grote passie zeilen.

Zijn eerste succes behaalde hij in 1986 tijdens de Solitaire de Figaro. In 1989 zeilde hij solo de wereld rond. Daarna ging hij samen met de scheepsbouwarchitecten Jean-Marie Finot en Pascal Conq aan de slag om een zestig voets boot te bouwen. Met dit schip voer hij de BOC Chalange, een single handed race om de wereld. De aflevering 1990-1991 werd door Christophe gewonnen.

Inmiddels uitgegroeid tot een erkend zeiler, herhaalde hij dit huzarenstukje nog eens in 1995.

Daarna begon hij zijn voorbereidingen voor de Vendée Globe. Dit is een non-stop solozeilwedstrijd om de wereld. De race werd voor het eerst georganiseerd in 1989 en wordt sindsdien iedere vier jaar gevaren.

Het is de enige solozeilwedstrijd om de wereld die zonder stops wordt gevaren. Om die reden is het een ultieme beproeving van het individuele uithoudingsvermogen. Deze race wordt dan ook door veel zeilers gezien als de meest ultieme zeilrace.

De Geodis op volle zee

De uitgave van 1997 werd door Christophe gewonnen. Hij had voor zijn avontuur met zijn schip de Geodis 105 dagen, 20 uren en 31 minuten nodig.

Na dit succes heeft Christophe nog geprobeerd andere evenementen op te zetten. Intussen begon hij een klein bedrijfje. Hij ging over tot de productie van boot schoenen die hij onder zijn eigen naar verkocht. Het bedrijf bestaat nog steeds.

In 2001 voer Christophe zijn laatste race. Daarna trok hij zich terug op Terra del Fuego, een Argentijns eiland, gescheiden van het vaste land door de Straat van Magallan. Hier houdt hij zich nu bezig met het fokken van runderen en schapen.

De uitzinnige vreugde op 17 februari 1997 had alles te maken met de grote mediahype die hij had ontketend. Hij werd afgeschreven als een waar afstammeling van de Noormannen, met het ware Vikingenbloed.