ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

7 januari – Einde Solex.

7 januari – Einde Solex.

Op 7 januari 1992 ging er een schok door de stad Evreux. De fabriek van Solex zou worden gesloten en meer dan 470 mensen zouden hun baan verliezen.

De eerste Solex ontstond per toeval toen Maurice Goudard en Marcel Menneson in 1905 een fabriekje begonnen waarin klein motoronderdelen werden gebouwd. In 1918 construeerden zij een fiets met een hulpmotortje boven het achterwiel. Het idee vervaagde en Solex werd een bedrijf voor carburateurs voor de auto industrie.

Het was Menneson die al snel in de gaten had dat na de Tweede Wereldoorlog de vraag naar auto’s gering zou zijn. Hij ontwikkelde een nieuw motortje dat boven het voorwiel van een rijwiel geplaatst kon worden. In 1941 werden al 30 prototypes op verschillende fietsen gebouwd. In 1942 volgde een voorserie die al het beroemde zwanenhalsframe in zich had.

De officiële introductie van de Solex met de clip-on-motoren van 45 cc. vond plaat is 1946. Hoewel het motorblokje in de loop der jaren herhaaldelijk werd verbeterd blijf het in principe gelijk aan het aanvankelijk ontwerp.

De Solex werd een cult-item. In 1964 werden maar liefst 380.000 exemplaren, van wat later een fetisj zou worden.

Het bedrijfje werd verschillende keren over genomen door grote merken, achtereenvolgens Renault, Motobécane en uiteindelijk Yamaha. In september 1988 besloot de dochter van Yamaha, MKB Saint-Quentin te stoppen met de productie van de VéloSolex en over te gaan tot de productie van buitenboordmotoren.

Toch is men de Solex niet vergeten. Er zijn nog tal van Solexclubs over heel Europa die het fietsje met haar buitenboordmotortje in hun hart hebben gesloten en koesteren.