ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Twee actieve duizendpoten gooien zeker het roer om, maar hoe, waar en met wie....?

Twee actieve duizendpoten gooien zeker het roer om, maar hoe, waar en met wie....?

Wie wij zijn? Hij: actieve, optimistische, kerngezonde 60’er, Waterman in hart en nieren, sportief, administratief onderlegd, in bezit van alle horecapapieren, gediplomeerd paardenhouder, fokte rashonden, groot dierenliefhebber, superhandig en in staat om (bijna) alle klussen in en om het huis te klaren, die vanaf zijn 28e jaar altijd de kost heeft verdiend als zelfstandige.

Zij: creatieve, lieve, spontane, intelligente en veelzijdige 50’er, echte Tweelingen, leerkracht basisonderwijs, sportief en beweeglijk, zag door haar reislust bijna alle landen in Europa en een deel van Noord-Afrika, werkte met veel plezier bij de VVV en in het theater, natuur- en dierenliefhebster, houdt van sfeer maken in huis en wil nog een keer een moestuin aanleggen.

Allebei zijn we vriendelijk, beschaafd, sociaal, gastvrij, hulpvaardig, rijden graag auto en hebben we geen van 8 tot 5 mentaliteit. Samen spreken we prima Nederlands, Engels, Frans en Duits en doen we ons best om daar Spaans en Portugees aan toe te voegen.

Wat wij zoeken? Een fijne plek om te wonen en bezig te zijn in Zuid-Europa (Frankrijk, Spanje of Portugal, omdat we houden van de manier van leven en het klimaat in die landen), waar iemand gebruik wil maken van onze gezamenlijke ervaring en kwaliteiten. Dat zou het beheer kunnen zijn van huizen, het runnen van een recreatie-object, het ontvangen van gasten, het doen van regulier onderhoud aan huis, tuin of bijv. zwembad.

Misschien wordt deze oproep ook gelezen door iemand die niet zelfstandig in staat is om te blijven wonen op zijn/haar lievelingsplek, maar dat met onze hulp in huis, in de tuin, als chauffeur, bij verhuur, als administratieve- of boodschappenhulp, wel zal kunnen. Ook voorstellen van mensen die dit lezen en aan iets heel anders denken dat zou kunnen passen, zijn van harte welkom!