ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Offerte? Wat is dat?

Offerte? Wat is dat?

Jos en Lena waren maar wat blijk dat ze verhuisd waren. Hun nieuwe huisje in het zuiden van Frankrijk was helemaal ingericht. De boeken en CD’s stonden op hun plaats en de gezellige bank van “vroeger” had een nieuw plaatsje gekregen. Leven als God in Frankrijk kon beginnen.

 

Het buitenschilderwerk moest nog worden opgeknapt en Jos had last van hoogtevrees. Na enig overleg besloten ze voor dit werk een artisan in te huren. De zolder moest eigenlijk ook worden opgeknapt en er waren nog wat klusjes. Waarom dan niet meteen alles door een vakman laten doen? Er werd contact gezocht met een schildersbedrijf. De baas kwam langs, dronk gezellig een kopje koffie. Hij bekeek het uit te voeren werk en bracht een paar dagen later een offerte uit.

Jos en Lena vonden het een eerlijke prijs en de offerte werd geaccepteerd en getekend voor schilderwerk. Twee dagen later gingen de schilders aan de slag.

Na enkele weken kwam de artisan even langs om aan te kondigen dat hij een klein probleem had. De school in het dorp had gevraagd of hij tijdens de schoolvakanties enkele lokalen kon opknappen. Daarvoor had hij de schilders nodig die in het huis bezig waren. Jos en Lena hadden daarvoor begrip en stonden toe dat het werk in hun huis even werd onderbroken.

Pas na anderhalf jaar kwam de artisan terug. Gedurende die tijd hadden Jos en Lena hem iedere twee weken gebeld of hem in zijn kantoor bezocht om hem te verzoeken het werk te hervatten. De artisan was altijd zeer beleefd en voorkomend maar negeerde de aanmaningen volkomen. In de offerte stond namelijk wel wanneer het werk zou beginnen en hoeveel uren het in beslag zou nemen, maar geen opleverdatum. Ook was er geen sprake van een boete clausule voor te laat opleveren.

Jos en Lena waren het slachtoffer van een bekende truc van artisans. Om zich van voldoende werk te verzekeren tekenen ze contracten (offertes) met zoveel mogelijk klanten. Deze kunnen ze niet allemaal honoreren dus ze verdelen hun tijd over die klanten. Als ze eenmaal bij een klant zijn gaan werken dan is die klant in hun web gevangen. Ze gaan dan naar de volgende klant om daar wat te werken. Deze manier van werken veroorzaakt lange vertragingen in de aflevering maar dat is hun probleem niet. De artisan voelt zich er wel bij en het is duidelijk dat hij een voorstel voor een boete clausule niet in dank afneemt en bijna altijd verontwaardigd zal afwijzen.

 

Laat u daarom nooit foppen. Zorg dat in de offerte een opleverdatum wordt genoemd en las een boeteclausule in.