ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Het dak was te zwaar.

Het dak was te zwaar.

Dolgelukkig was John toen hij uiteindelijk zijn huisje in Frankrijk had gekocht en alles definitief was geregeld. Goed, er moesten nog wel wat zaken worden opgeknapt een aangepast. Maar dan nam niet weg dat hij er over een jaar of drie permanent zou gaan wonen met zijn vrouwtje.

 

Elke vrije minuut reisde John op en neer naar zijn nieuwe domein om er te klussen en zijn paleisje verder te verfraaien.

 

Toen hij een telefoontje kreeg van zijn Franse buren dat er in de muur van zijn huis een scheur was ontstaan schrok hij wel even. Hij woonde nog steeds in Nederland en even naar de Gers rijden om naar een scheur te gaan kijken was niet zo eenvoudig.

 

De buurman had de oplossing. Een vriend van hem was aannemer en die kon wel even onderzoeken wat het probleem was.

 

Een paar dagen later kreeg John de uitslag. Het dak was te zwaar en drukte de muren naar buiten. Als John niets deed zou het alleen maar erger worden. Het gehele dak moest vervangen worden door een constructie die veel lichter was. De aannemer had al een offerte opgesteld. Zijn “vriendenprijs” – John was immers de buurman van zijn vriend – voor al het werk en de materialen was slechts 95.000 euro’s.

John kon wel huilen. Niets doen betekende dat de scheur alleen maar wijder zou worden, of dat er misschien meer scheuren zouden ontstaan, maar 95.000 was erg veel geld. Hij vroeg FPS de offerte te controleren en de expert bracht een bezoek aan zijn huis.

 

Na een paar uur kreeg John weer een telefoontje. Dit keer was het beter nieuws. De scheur was veroorzaakt door de uitzonderlijke droogte in de Gers die zomer en kon op een eenvoudige manier gerepareerd worden. De expert schatte de kosten van deze reparatie op maximaal 2.500 euro’s. Het verhaal van een te zwaar dak was grote onzin en duidelijk een poging John op te lichten.