ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Plaatselijke leverancier of supermarché?

Plaatselijke leverancier of supermarché?

Nadat Walter en Nicolien in Frankrijk waren aangekomen en hun nieuwe woning definitief hadden betrokken, moesten er een wasmachine, fornuis en andere keukenapparatuur worden aangekocht.

Ze hadden geen idee waar ze het beste naar toe konden gaan. Waar vind je, in een vreemde omgeving, een winkel waar je deze zaken met een gerust hart aan kunt schaffen? Ze hadden in hoekje in een plaatselijke supermarkt wel wat machines zien staan maar dat leek hen niet meteen de meest geschikte leverancier.

 

Als je, zoals zij, in een klein dorpje bent gaan wonen kun je de buren al snel, raad vragen was dan ook eenvoudig. Men vertelde hen dat er in het stadje wat verderop een zaak was waar alles wat ze nodig hadden werd verkocht. Van gereedschap en gordijnen tot satelliet ontvangers, meubels en …. wasmachines. Natuurlijk moesten ze dit soort dingen niet in een supermarkt kopen. “Daar verkopen suiker en weten ze niets van fornuizen en droogtrommels. En als je ooit een probleem hebt dan zal een supermarkt je met de brokken laten zitten. Als je geluk hebt dan sturen ze drie weken later iemand om te komen kijken wat er aan de hand is. Daarna moet je maar afwachten wanneer het gerepareerd wordt. De aanbevolen plaatselijke leverancier zal je direct helpen en je zo nodig een leenmachine geven”.

 

Zij sputterden wat tegen omdat ze zich niet konden voorstellen dat een grote supermarktketen geen fatsoenlijke service zou leveren. Dat de beweringen van de lokale bevolking in twijfel werd getrokken bleek niet erg te worden gewaardeerd. Al snel werd het advies welke leverancier te gebruiken omgezet in een vorm van morele chantage, het werd hen heel duidelijk gemaakt dat van de leden van de commune wel werd verwacht dat zij de plaatselijke leveranciers zouden steunen. Zij lieten er geen twijfel over bestaan dat zij neerkeken op mensen die dit soort dingen bij een andere leverancier kochten. En mensen die zoiets bij bijvoorbeeld Leclerc of Carrefour kochten leken wel landverraders. Om te vrede te bewaren en een confrontatie te vermijden zijn Walter en Nicolien er destijds voor gezwicht. De hele keukeninrichting werd in het stadje gekocht.

 

Het was een fors bedrag dat ze zouden uitgeven dus probeerden zij over korting te praten. Ze werden in de winkel aangekeken of ze een oneerbaar voorstel deden. Van enige korting was natuurlijk geen sprake. Ze kochten er alles en, om eerlijk te zijn, hun service achteraf was erg goed. 

 

In de bijna 10 jaar dat ze nu in Frankrijk wonen hebben ze veel geleerd. Als iemand emotionele druk op hen probeert uit te oefenen geven ze die iemand meteen lik op stuk. Daar zijn Walter en Nicolien niet meer van gediend. Het helpt dat ze inmiddels vloeiend Frans spreken en duidelijk kunnen maken dat ze van die onzin niet gediend zijn.

Ze hebben onlangs al hun apparatuur vervangen. Hebben ze dat nu via het internet gekocht en daarna zelf geïnstalleerd? Nee dank je.

Wij zijn simpel naar Leclerc Espace Technologique gegaan en hebben al hun eisen en wensen met een kundige en behulpzame verkoper besproken.

Natuurlijk hebben ze ook nu weer over korting gesproken maar daar konden ze het met Leclerc niet over eens worden. Het zou echter wel gratis geleverd en geïnstalleerd worden. En dat binnen een paar dagen en door hun eigen service afdeling. Zo was de prijs toch nog aantrekkelijk.

 

Toen ze vroegen wat er geregeld werd als een apparaat defect was bevestigde de verkoper dat de service afdeling dan onmiddellijk een leenmachine zou plaatsen.

Nadat alles besproken was vroeg de verkoper of ze hem een uurtje konden geven om de verkoopbon en de factuur op te stellen en de levering te organiseren. Toen ze terugkwamen was de prijs lager dan afgesproken. Van zijn baas mocht hij 10% korting geven.

 

Alles staat nu in hun huis. Het is voor hem niet alleen een fijn gevoel goede apparatuur te hebben. Het doet hen deugd dat ze dit keer precies gedaan hebben wat ze zelf willen en 10 jaar geleden hadden moeten, doen. 

Zo zie je maar wat ervaring kan doen. Schroom daarom nooit om advies in te winnen bij mensen met ervaring en die je kunt vertrouwen.