ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Auberge du Vieux Puits

Auberge du Vieux Puits

 

Maar al te vaak kijken we met z´n allen naar programma´s als “Ik vertrek”. En laten we eerlijk zijn, even zo vaak zitten we stiekem te gniffelen als blijkt dat dit vertrek en de verwachte nieuwe toekomst op een deceptie uitdraaien. Steeds weer moeten we constateren dat een gebrekkige voorlichting en een tekort aan informatie ten grondslag ligt aan het mislukken.

 

Toch zijn Natasja Wehman en haar vriend Amir het levende bewijs dat succes in Normandië wel degelijk te realiseren is.

15 jaar hard werken in Amsterdam. Natasja in de culturele sector, begeleiden van veranderingsprocessen bij musea en erfgoed instellingen. Amir’s werkzaamheden speelden zich veelal af in de sector vrije tijd. Evenementenlocaties en herbestemmen van bedrijfsverzamelgebouwen waren zijn ding.

 

Vijf jaar geleden kochten zij een huis in Ancourt, vlak bij Dieppe. Daar brachten ze de nodige weekends door om hun drukke Amsterdamse bestaan voor even te vergeten.

 

Enige tijd geleden begonnen ze, lopend over het strand, te fantaseren over een vast bestaan in Normandie. Allerlei mogelijkheden passeerden de revue, van ijscoverkoop tot koopjeshal en van een B&B tot huizenbeheer. Mogelijkheden te over, maar uitwerken was een ander paar mouwen.

 

Op een goeie dag passeerden zij, tijdens een autoritje een prachtige auberge. Ze stopten en hoopten daar een hapje te kunnen eten. Jammer dus, het bleek een besloten restaurant te zijn in eigendom van Renault Alpine, een fabriek die aan de rand van Dieppe staat.

 

Twee maanden later bleek in de etalage van een makelaar hetzelfde pand te koop te staan. Een toeval of een buitenkans? Hoewel met enige angst voor de prijs stapten ze binnen en de koopsom bleek ontzettend mee te vallen, in ieder geval was de koopsom betaalbaar.

Door zich goed te informeren, kochten ze een pand, geen fond commerce. In Frankrijk is dat een enorm verschil. Hierdoor wordt de wijze van financiering sterk beïnvloed. Ook konden zij de horecavergunning mee over kopen.

Er volgde nog een periode van zware onderhandelingen om de financiering rond te krijgen maar het lukte. Hetzelfde gold voor het krijgen van de juiste vergunningen. Maar ook dat lukte door het nodige doorzettingsvermogen en kennis van de wet en de streek.

 

Op 1 december begon de verbouwing. Ook deze was goed voorbereid en wel gepland. Afspraken met de juiste mensen waren vooraf goed gemaakt en gepland.

Op 31 maart, dus vier maanden later waren de keuken, de bar, de salon en het restaurant klaar. Op 1 mei waren de eerste vijf kamers gereed en ingericht. Aan het einde van de maand moeten de laatste drie kamers zijn opgeleverd. Een klap staaltje van time-management.

 

Dat dit avontuur van doortastende en goed voorbereide Nederlanders een succes wordt, staat vast. Al voor de verbouwing lieten de mensen uit de omgeving weten dat er veel behoefte was een ontmoetingsplaats/restaurant in Puy-Dieppe.

 

De inrichting is warm, gezellig en sfeervol en doet bijna on-Frans aan. Het feit dat er uitsluitend wordt gewerkt met verse streek- en seizoensgebonden producten heeft indruk gemaakt.

De eerste successen zijn al geboekt.  Natasja en Amir hebben zich open gesteld voor de locals en hebben iedereen uitgenodigd voor de opening. Het gevolg is dat ze al twee keer het bekende “dorpsetentje” hebben kunnen organiseren.

Het restaurant begint per dag beter te lopen. Er zijn al een aantal boekingen voor grotere groepen gedaan  Ook de lokale jetset begint deze Nederlanders te ontdekken.

 

Opnieuw is het bewijs geleverd dat men als Nederlander, mits goed voorbereid, en met de nodige planning en voorzichtigheid

 

Natasja en Amir zijn voorbestemd om van hun Auberge du Vieux Puits een succes te maken.

 

Voor meer informatie: www.puys.fr

 

 Deel deze link op Facebook

Afbeeldingen: