ma-deuxieme-vie

Alles over wonen en leven in Frankrijk
Alle informatie overzichtelijk & compleet

Linda Madini

Linda Madini

Vader was liefhebber van klassieke muziek en liet symfonieën van Mozart luid door het huis galmen. Als klein kind stond Linda op de salontafel concerten te dirigeren. Na de nodige omzwervingen stond zij op haar 20ste zelfstandig met een “Baguette” van 40 cm. te zwaaien. Vooral het muziektheater had haar hart gestolen.

Van “De Kleine Komedie” in Amsterdam via het “Saint Claires College” in Cambridge belandde Linda zelfs in New York, waar zij in “Canergie Hall” een koor van ruim 200 zangers aanvoerde. Dan denk je, deze vrouw is geschapen voor de muziek.

Toen liep ze aan de andere kant van de wereld haar liefde van haar leven tegen het lijf. Toevallig een Franse man. Ze nam het besluit samen met hem in zuid Frankrijk te gaan wonen waar ze het uitstekend naar haar zin heeft. Al snel maakte ze zich de Franse cultuur meester. Maar ze bleef rusteloos. Linda moest iets om handen hebben.

Door een toeval rolde zij (vanwege haar uitgebreide talenkennis) in de makelaardij. Er ging een totaal andere wereld voor haar open. Onder het motto “al doende leert men” leerde zij al snel de inns en outs van de huizenverkoop kennen en maakte zij zich het vak van makelaar eigen. In samenwerking met lokale makelaars begeleid zij, voornamelijk buitenlandse,  potentiële kopers.

Vaak bleven mensen aan wie via haar bemiddeling een huiswas verkocht  Linda bezoeken met tal van vragen. En zij hielp hen.

Linda: “Dat ik zo veel trouwe klanten heb, heeft niet alleen te maken met het vloeiend spreken van mijn talen, maar vooral ook met een wezenlijk begrip van de cultuur. Een begrip als “woonkeuken” bijvoorbeeld, is niet te vertalen, en daarom ook bijna niet uit te leggen aan een fransman. Als een Engelsman het over “ a house with caracter” heeft, zit daar meer “standing” achter verborgen dan het franse “maison de caractère”.

Vanwege deze kennis werd Linda meer en meer gevraagd om allerlei praktische zaken voor haar rekening te nemen. Hulp bij problemen met internet, Problemen met een energieleverancier,Maar ook als intermediair tussen Nederlanders en Franse aannemers bij bijvoorbeeld de renovatie van huis of riool of het aanvragen van een bouwvergunning

Ze besloot daarop haar eigen bedrijf te beginnen. LVFrance heeft als doelstelling  niet Franstalige mensen te assisteren of te adviseren bij problemen waar goede kennis van het land en de taal onontbeerlijk zijn.

Linda staat haar mannetje. Ze is voor tal van buitenlanders al een uitkomst gebleken en haar bedrijf is uitgegroeid tot aan waardevolle vraagbaak. Ze is te bereiken via: lvfrance83@gmail.com

of kijk op haar website: http://lvfrance.nl

 

Ma-Deuxième-Vie is verrukt over het feit dat wij Linda hebben leren kennen.